30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Haksız kazanca suç duyurusu

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN 80 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

SGK İl Müdürü Salih İlhan, haksız kazanç sağlamaya ve devleti dolandırmaya çalışan kişilere yönelik sıkı bir denetim sürdürdüklerini belirtti. İlhan, 2009 yılında 80 kişiyi tespit ederek, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

SGK İl Müdürü Salih İlhan, haksız kazanç sağlamaya çalışan veya devleti dolandırmaya çalışan kişilere yönelik sıkı bir denetimleri sürdürdüklerini belirterek, “Haksız kazanca ilişkin dosya üzerinde yaptığımız inceleme uzun sürer ve gerçekten zor bir iş. Ama bu konuda öncelikle toplum bilincinin oluşması gerekiyordu ve nitekim başardık. Ciddi bilgilendirmeler oldu. Bu bir şikayet değil, eğer çevrenizde böyle haksız kazanç sağlayanlar varsa hiç çekinmeden bize bildirin. Şikayet olarak algılamayın, çünkü şikayet değil, siz doğrusunu yapıyorsunuz. İşte biz bu toplum bilincini oluşturuyoruz” diye konuştu. Gelen şikayetleri tek tek incelediklerini kaydeden SGK İl Müdürü Salih İlhan, “Tek sıkıntımız yapılan şikayette yeterli bilgilerin olmamasıydı. Sadece isim bildiriliyordu ancak bir isimden yüzlerce çıkabiliyor. İsmin yanında adres, anne-baba isimleri de olması gerekiyor. Bu şekilde daha kolay ulaşabiliyoruz. Ancak biz yine de elimize gelen her türlü bilgiyi en ayrıntılı detayına kadar inceledik” dedi. Ailelerle birebir görüştüklerini ve çevresinden de bilgiler aldıklarını belirten İlhan, kendilerine en fazla çocukların yardımcı olduğunu belirtti. Babalarının evden ayrılmadığını ve kendileriyle yaşamaya devam ettiklerini hiç korkusuzca anlatan çocukların net bilgiler verdiğini söyleyen İlhan, “Çocuktan al haberi, bizim işimize yaradı” dedi.

80 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

2009 yılında yapılan denetimler sonunda 80 kişinin ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için eşinden kağıt üzerinde boşandığını ancak evli olarak yaşamaya devam ettiklerini belirlediklerini kaydeden SGK İl Müdürü İlhan, şunları söyledi:

“62'si SSK’lı, 18'i de Bağ-Kur emeklisi olmak üzere toplam 80 kişinin haksız kazanç sağladığını tespit ettik. Yaptıklarımız tespitlerin sonunda tüm belgeleriyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Haklarında gereken işlem yapılıyor, yasal süreç başlatıldı. Bu kişiler bugüne kadar aldıkları maaşları geri ödeyecekler, bunlara bir de faiz işlenecek. Cezai işlem gerçekleşecek. Bir hayli ödeme yapacaklar. Yani devletten aldıklarını fazlasıyla ödeyecekler. Çünkü devleti dolandırmaya çalıştılar.”

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 10:16:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 22:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?