6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Halı ayakkabı geliyor

Isparta Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) tarafından yürütülen Avusturya ve Türkiye arasında Kültür ve Sanatın Uyumluluğu Kültür ve Sanat Hibe Projesi kapsamında minyatür halı dokuma kursundan sonra halı ayakkabı kursu açılacak.
Isparta Genç İş Adamları Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, halı motifi kalıbının deri yerine kullanılacağını belirterek dokuma ayakkabı yapacaklarını belirtti.

Avusturya ve Türkiye arasında Kültür ve Sanatın Uyumluluğu Kültür ve Sanat Hibe Projesinin sona erse bile, İŞKUR bünyesinde devam ettirmek istediklerini belirten Demiralay, minyatür halı kurslarına yönelik bilgi verdi.

Isparta deyince akla halının geldiğini anlatan Demiralay, şöyle konuştu: "ama bize dışarıda sorduklarında 'Halımız var' diyemiyorduk. 'Halıcılık bitti' demek bizi üzüyordu. Nasıl halıcılığı yeniden canladırırız diye düşünürken AB hibe projesine başvurduk. Projemiz 2011 ekim ayında kabul edildi. 150 bin Euro'luk destekle Isparta'da en yüksek AB hibe desteğini almayı başardık."

Avusturya'da, motif ve fotoğraf üzerine çalışan bir ortak bulduklarını anlatan Demiralay, şöyle konuştu: "20 kişinin istihdamını sağladık. Şimdi hem onlara iş öğretiyor hem de minyatür halı dokuyorlar. Kendimize has bir motif bankası oluşturduk. Şimdi bu ürünleri haziran ayında yapılacak Gül Festivali'nde tanıtacağız. Ortaklarımız da festivalde gelecek. Ekim ayında da biz Avusturya'ya gidip orada sergi açacağız"

Halıdan farklı hediyelik tarzda ürünler üretmek için de çabaladıklarını belirten Demiralay, cep telefonu kılıfı, çakmaklık, anahtarlık, çanta gibi halı dokumasından ürünler de üretileceğini söyledi. Isparta'da halıcılığın yaşamasını istediklerini ifade eden Demiralay, ürünlerin pazarlanması yönünde pazarlama departmanı oluşturmak istediklerini de açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2012 Salı 18:00:50
Güncelleme :17 Mayıs 2012 Perşembe 09:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?