5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Halıcılık kültürü yaşatılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Isparta Belediyesi Halı, Kilim Atölyesi Koordinatörü İhsan Akkuş, Isparta’nın simgesi olan ‘Halıcılık’ kültürünü yaşatmak için herkesin çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi.

Isparta’da halıcılığın bir kültür olduğunu ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Isparta Belediyesi Halı, Kilim Atölyesi Koordinatörü İhsan Akkuş,”Bu kültür ölmez. Kültürün yaşaması için alternatif ürünler geliştiriyoruz. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerimiz sonucunda seri üretimi yapılabilecek, talep patlaması olacak çeşitliğe ulaştık” diye konuştu.

TALEP PATLAMASI YAŞANIR

Akkuş geliştirdikleri en önemli ürünün ‘halı plaket’ olduğunu belirterek, ayrıca halıdan anahtarlık, ayakkabı, minyatür tezgah ve otomobil paspası tasarımı da yaptıklarını söyledi.Halıcılıkta alternatif ürünlerin seri üretiminin yapılması durumunda talep patlaması yaşanacağını iddia eden Akkuş, “Bizim işimiz araştırma ve geliştirmek. Piyasaya bir açılım sağlıyoruz. Hedefimiz halıcılık kültürünün yaşadığını ispatlamak. Halıcılığın geleceğine yönelik açılımlarımız piyasada zamanla kabul görecektir” dedi.

ÖĞRENCİLER STAJA GELİYOR

Öte yandan Hisar Mahallesi’ndeki Belediye Halı-Kilim Atölyesi, Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan meslek yüksek okullarının halıcılık bölümü öğrencilerinin staj merkezi haline geldi. Belediyeye ait atölyede Erzincan, Yozgat, Çanakkale ve Dinar’dan 16 öğrenci halıcılık üzerine staj görüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 11:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?