30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Halk otobüslerinde akıllı dönem

HALK OTOBÜSLERİNDE AKILLI DÖNEM

Isparta’da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ruhi Arı, şehir içi ulaşım hizmetinde ‘akıllı kart sistemine’ geçileceğini açıkladı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir içi ulaşımın daha modern ve kaliteli hale gelmesi için gösterdiği duyarlılığa destek verdiğini kaydeden Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ruhi Arı, önemli yatırımlar planladıklarını söyledi. Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin verdiği şehir içi ulaşım hizmetinde ‘akıllı kart sistemine’ geçileceğini açıklayan Arı, “1995’den bu yana şehir içi ulaşım hizmetini veren kooperatifimiz mart ayından itibaren akıllı kart sistemine geçiyor. Bu sistem için bu hafta sonuna doğru kesin bir anlaşmaya varılacak. 1 milyon TL maliyetli akıllı kart sistemiyle otobüslerde para geçerli olmayacak. Herkesin elinde bulunan kart ile otobüslere binilebilecek. Vatandaşların bu kartlara kolaylıkla kontör alabilmek için bayilikler ve satış noktalar oluşturacağız. Cadde ve sokaklar ile mahallelerde 70’e yakın satış noktası oluşturacağız” dedi.

SÜRÜCÜ İLE VATANDAŞ DİYALOGU İZLENECEK

Akıllı kart sistemi kapsamında araçlarda şoförler ile vatandaşların diyalogunu da izleyebileceklerini ifade eden Arı, bir şikayet sözkonusu olduğunda kamera kayıtlarının inceleneceğini bildirdi. “Tüm otobüslerimiz 24 saat boyunca kayıt altında tutulacak” diyen Arı, sözlerine şöyle devam etti:

“Yine araç takip sistemi GPRS sayesinde otobüslerimiz izlenebilecek. Şoför koltuğu arkasında kurulacak LCD ekran televizyon aracılığıyla haberler, hava durumu gibi bilgiler yayınlanacak. Belediyeden ve kooperatifimizden internet üzerinden bir şifre ile istenilen otobüse girilip, canlı izleme yapılabilecek. Ayrıca otobüs dışına konacak kamera ile sanal gezi yapılabilecek. Vatandaşlarımız internet üzerinden istediği otobüs ile sanal geziye çıkabilecek.”

OTOBÜSLER YENİLENECEK

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Arı, kartı olmayan vatandaşların otobüsten geri inmemesi için ‘şoför kart’ uygulaması planlandığına da dikkat çekerek, “Kartı olmayan vatandaşlarımız şofördeki karttan biniş işlemini gerçekleştirecek” dedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir içi ulaşım hizmetindeki isteğinin sadece akıllı kart uygulamasıyla sınırlı olmadığını belirten Arı, tüm otobüslerin yeni ve son model otobüslerle değiştirileceğini söyledi. Arı, “Yatırım planlaması kapsamında 2010 yılı sonunda kooperatife bağlı 87 otobüs son model otobüslerle değiştirilecek. Üniversite hattına 6 ya da 8 körüklü otobüs tahsis edilecek. Otobüsleri yenileme maliyeti toplam 23 milyon TL’yi bulacak” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 10:09:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 10:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?