3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Halk Pazarı ya yapılacak, ya yapılacak

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, iki dönemdir yapılması beklenen halk pazarı projesini değerlendirdi. Balaman, Bu projede Çarşamba pazarı esnafı da mağdur edilmeyecektir" dedi.

Isparta’da bazı grupların halk pazarı projesinin tamamlanacak olmasından dolayı endişe içine düştüğünü kaydeden Başkan Balaman, kıskançlık psikolojisi içinde ’Bu projeye nasıl engel olabiliriz’ hesaplarının yapıldığını öne sürdü. Artık ortada verilen bir kararın olduğunu ve karar vermenin de başarmanın yüzde 80’i anlamına geldiğini dile getiren Hasan Balaman, "Kimsenin gücü bizi bu başarıdan alıkoymaya yetmeyecek. Burası kangren olmuş bir yara ve merhem bekliyor. Ya çare olacağız ya çare bulacağız. Halk pazarı Isparta’nın gururu olacak. Çarşamba pazarı esnafımızın ve halkımızın telaşını yersiz buluyoruz. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Çarşamba pazarı alanında bulunan sebze meyve halinin yenisini yaparak esnafımızı mağdur etmeden taşıyorsak, aynı şekilde Çarşamba pazarı esnafı da mağdur edilmeyecektir" dedi.

Özellikle bazı yayın organlarında esnafın "Biz hayvan mıyız da mal pazarına gideceğiz" yönündeki açıklamalarını sükunet ve istikrarın temeline dinamit koyma olarak nitelendiren Balaman, "Orada yıllardır hayvan pazarı duruyordu. Biz onu Yazısöğüt’e taşıdık. Halkımıza bu tip yakıştırmalar yapılması çok çirkindir" dedi.

Isparta’nın bir Avrupa şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Balaman, kendi görevinin büyüyen bir şehri modernleştirmek olduğuna dikkat çekti. Çarşamba pazarı projesinin yıllardır kanayan bir yara olduğunu ifade eden Başkan Balaman "Biz bir adım atıyoruz, bin kere düşünüyoruz. Merkezin göbeğinde 55 bin metre karelik bir alan var. Burası mutlaka yapılmalı. Bunu yapmanın yolu da öncelikle orayı boşaltmaktan geçiyor. Yaş sebze meyve hali şehrin ortasındaydı. Yeni projelendirdik ve Antalya yoluna taşıyacağız. Halk pazarının da boşaltılması esnasında esnafımızdan 1 lira dahi almayacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, bazı güçlerin halk pazarı projesini yabancı bir firmaya yaptıracağı için çeşitli söylentiler çıkardığına da işaret eden Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Yabancı sermaye gelsin. Yabancı bir firmanın buraya yatırım yapmasında kötü bir şey yok. Sonuçta o firma Ticaret Kültür Merkezi (Halk Pazarı) projesini yaptıktan sonra sırtlanıp götürecek değil. Isparta’da kalacak. Biz Isparta’nın önünü açıyoruz. Özkanlar Kavşağı projesi için de aynı şeyler söylenmişti. Ama şimdi gelin bakın halkın yüzde 80’i destekliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 23:12:54
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 15:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?