5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Harman yerine yıldırım düştü

Isparta'nın Sütçüler İlçesi'ne yıldırım düşmesi sonucu 5 kişi yaralandı. Yaralılar, Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Edinilen bilgilere göre olay, Isparta'nın Sütçüler İlçesi'ndeki bir harman yerinde meydana geldi. Çuvallara saman dolduran İdris Uludağ, Sezai Uludağ, Menekşe Uludağ Ayşe Kaya ve Kahraman Kaya, dinlenmek için alanda bulunan bir ağacın altına oturdu. Bir süre sonra başlayan hafif yağmur sonrası meydana gelen yıldırım düşmesi sonucu söz konusu şahıslar yaralandı. Yaralılar, ilk olarak Sütçüler Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk tedavileri yapılan yaralılar, daha sonra Isparta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten yetkililer, yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen yaralanmalarda iç organlarda hasar olabileceği kuşkusu ile hastaları müşahede altında tutmak zorunda olduklarını ifade etti. Yazın statik elektriğin yoğun olduğuna da dikkat çeken yetkililer, vatandaşların bu tip olaylarda ağaç altında durmalarının son derece sakıncalı olduğunu kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 01:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?