1
Mayıs
2024
Çarşamba
ISPARTA

Hastanede dijital dönem

HASTANEDE DİJİTAL DÖNEM

Isparta Devlet Hastanesi’nde önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlayacak olan dijital kart sistemi ile yeni bir dönem başlayacağı belirtildi.

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, yeni uygulamayı ‘sağlıkta devrim’ olarak nitelendirerek, ”Hastanede akıllı kart dediğimiz içerisinde bir çip olan dijital sistemi hayata geçirdik. Sistem hastane içerisine yerleştirildi ve çok kısa süre içerisinde hastalara dağıtılmaya başlanacak. Bu kart hastaların hastaneye başvurduğu andan muayene sonuçlanana kadar olan süreci hafızaya alacak ve hem hastanın hem de doktorun işini kolaylaştıracak“ diye konuştu.

Hastaların kart sayesinde müracaat sırası beklemeyeceğini kaydeden Okutan, “Hiçbir yere başvurmadan hangi doktoru istiyorsa onun polikliniği önüne giderek cihaza kartı takarak sırasını alacak. Böylece zaman kaybı yaşanmayacak. Ayrıca hastaların muayene süreci kart içerisinde bulunan bir çipe kayıt edilecek böylece hastanın geçtiği tüm evreler doktor tarafından görülerek hastanın iyileşme süreci daha sağlıklı takip edilebilecek.” dedi.

Akıllı kartların sadece hastalara dağıtılmayacağını söyleyen Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, sözlerine şöyle devam etti:

“Hastane personeline de akıllı kart verilecek ve personelin mesaiye giriş - çıkış saatleri, yemek saatleri ve çalışma performansları takip edilecek, personelin mesai saatlerinde ekstra özel işlerle uğraşması da önlenecek ve daha verimli çalışan personel dolayısı ile hastanede işlerin hızlanmasına ve daha çok hastanın hizmet görmesine neden olacak.”

Klasik sistemde bir hasta için minimum üç kağıt kullanıldığına da dikkat çeken Okutan, “Günde 2 bin hasta gelse bu minimum 6 bin kağıt demekti yani bir ağacın bir günde yok olması anlamına geliyordu. Yeni sistem hizmete başlayınca yüksek düzeyde bir kağıt tasarrufu sağlanacak” ifadelerini kullandı.

HASTANEDE DİJİTAL DÖNEM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 11:14:05
Güncelleme :19 Temmuz 2010 Pazartesi 19:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?