30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Hava değişikliği çocukları etkiliyor

HAVA DEĞİŞİKLİĞİ EN ÇOK ÇOCUKLARI ETKİLİYOR

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi uzman doktorlarından Bekir Aydın, ani hava değişikliklerinden en çok çocukların etkilendiğini söyledi.

Özellikle ilköğretim ana sınıflarına devam eden öğrenciler arasında soğuk algınlığının çok sık görüldüğünü ve ihmal edilmesi halinde daha ağır hastalıklara neden olduğunu belirten Uzman Dr. Bekir Aydın, "Havaların ani soğuması sonucu hastanemize müracaat eden çocuk hasta sayısındaki artış, bunu doğrulamaktadır" dedi.

Dr. Aydın, beslenme bozukluğu olan çocuklarda vücudun savunma sistemi bozulduğu için basit bir soğuk algınlığının kolayca zatürreye dönüştüğünü, ayrıca sigara kullanan ailelerin çocuklarının kullanmayan ailelerin çocuklarına göre iki kat daha fazla solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastalıklara yakalandıkları söyledi. Solunum yolu enfeksiyonların pek fazla önemsenmediğini vurgulayan Dr. Aydın, yaşam kalitesini düşüren bu sağlık sorununun ateş, hırıltı, öksürük, burun tıkanıklığı gibi belirtiler taşıdığını, hastalığın ileri düzeylerde seyretmesi halinde zatürre ve astıma neden olabileceğini kaydetti.

Her mevsimin kendine has hastalıkları bulunduğuna dikkat çeken Dr. Aydın, "Anneler bu mevsimde çocuklarına bol sıvı ve C vitamini içeren gıdalar vermelidir. Mümkün olduğu kadar bebekler anne sütü ile beslenmeli ve hijyene önem verilmelidir. Yaz mevsiminden sonbahara geçtiğimiz bu dönemde, bebeklerin hassasiyeti göz önünde bulundurularak kıyafetlere dikkat edilmesi durumunda hastalıkların önüne geçme şansı artacaktır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 15:36:03
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 22:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?