2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Hayırsever vatandaştan eğitime destek

Isparta’da hayırseverler tarafından yaptırılan Hafız İbrahim Demiralay İlköğretim Okulu, eğitim-öğretim hayatına bugün başladı.

"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde Davraz Mahallesi’nde yaptırılan 24 derslikli Hafız İbrahim Demiralay İlköğretim Okulu’nda bu yıl 150 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Hayırsever vatandaşlar tarafından okulun yapımı için 1 trilyon lira toplandığını belirten Hafız Demiralay İlköğretim Okulu Yaptırma Komitesi Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bağışta bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ederek, "Bu okulun açılması, dolayısıyla ilim kapılarının açılması Ispartalı hayırseverlerin sayesinde olmuştur. 150 öğrencimiz eğitim öğretim hayatına burada devam edecek. Çevre okulların rahatlamasını da sağlayan okulumuzda nice Hafız İbrahim Demiralay’lar yetişeceğine inancımız tamdır. Destek veren tüm eğitim sevdalılarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okulun tüm ihtiyaçlarının tamamlandığını kaydeden Başdeğirmen, okulun 1 trilyon 150 milyar liraya mal olduğunu söyledi. 150 milyarlık bir borcun olduğunu açıklayan Başdeğirmen, bununda en kısa sürede toplanılması için çalışacaklarını ifade etti.

Bu arada, okulun dış donanımı ve bahçe işleri Isparta Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Hafız İbrahim Demiralay İlköğretim Okulu, Türkiye’de devlet desteği almadan hayırsever vatandaşların maddi destekleriyle 5.5 ayda tamamlanan tek okul unvanını taşıyor.

ısparta
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 10:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?