30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Hayırseverden 120 kişilik yurt

HAYIRSEVERDEN 120 KİŞİLİK YURT

Ispartalı İşadamı Yavuz Ali Ergun, Çevreyolu Kız Meslek Lisesi ek binası bahçesine yurt yaptırmak için ön protokol imzaladı.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in makamında gerçekleşen törene Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da katıldı.Ön protokolü imzalanan yüksek standartlara sahip yurdun yapımı yaklaşık 8 ay sürecek ve 1 Milyon TL’ye malolacak. 120 öğrenci kapasiteli yurt 4 katlı şekilde inşa edilecek ve ismi ise Vanlıoğlu Yavuz Ali Ergun Tümay Kız Öğrenci Yurdu olacak.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, kız öğrenci yurdunun önemine değinerek, “Özellikle kız öğrencilerimize destek olmalıyız. Ortaöğretimde kız öğrencilerimiz konusunda eksiklikler var ben Yavuz Ali Ergun’a yardım severliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise “Okulun uzaklığı nedeniyle kız öğrencilerimizin ulaşımında sıkıntılar yaşanıyor. Bu nedenle yeni yapılacak yurt eğitime destek konusunda da önemli bir adım olacak” diye konuştu.Yardımsever İşadamı Yavuz Ali Ergun da kişinin kazanmayı da hayır yapmayı da bilmesi gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 17:59:01
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 18:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?