4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Hedef profesyonel kalkınma

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişimi yönünde sektörel dış ticaret şirketlerine, üretici ve kooperatifleri ortak edecek.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, uzun ve kısa vadede Isparta’da ekonomik kalkınmanın sağlanması yönünde planladıkları projeleri açıkladı. İlk olarak sivil havacılık okulunun Isparta’ya getirilmesi projesinin gerçekleşeceğini kaydeden Kaçıkoç, bu yönde temasların sürdüğünü söyledi.

Tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çok farklı çalışmalar yaptıklarını anlatan Hasan Hüseyin Kaçıkoç, "Üreticiye zirai ürünlerini pazarlama konusunda sektörel dış ticaret şirketleri kurmak için uğraşıyoruz. Bunun için kooperatifleri, soğuk hava depolarını ve üreticileri sektörel dış ticaret şirketlerine ortak edilecek. Bu şirketler vasıtasıyla profesyonel bir yönetim sergileyeceğiz ve pazarlama ağı genişletilecek" diye konuştu.

Kunduracılar Sitesi’nde hizmet veren ayakkabıcı esnafıyla ilgili olarak ta Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı’yla yeni bir proje hazırlığında olduklarını söyleyen Kaçıkoç, "Böylelikle kunduracı esnafına yeni iş imkanları sağlamayı planlıyoruz. Eski atıl durumda kalan makinelerin tekrar çalışması sağlanacak ve esnaf nefes alacak" dedi.

Isparta halısının tip ve kalitesini değiştirerek yeniden canlanmasını sağlayacaklarını kaydeden Hasan Hüseyin Kaçıkoç, örnek olarak bir tezgahta halı dokutturduklarını belirtti. Bu halıyı 2-3 ay sonra basına tanıtacaklarını da açıklayan Kaçıkoç, "Bu tip halı tutarsa seri imalata geçeceğiz. Bunu ITSO olarak dokutuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 01:59:27
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 14:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?