30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Hediye silahı iade etti

VALİ HEDİYE EDİLEN SİLAHI İADE ETTİ

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, kendisine hediye edilen altın işlemeli tabancayı iade etti.

28 Haziran 2009 tarihinde yapılan 14. Anamas Çayır Yaylası Şöleni'nde 'Yörük Beyi' seçilen Isparta Valisi Ali Haydar Öner'e Serik Karakoyunlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Işık tarafından altın işlemeli tabanca hediye edildi.

Vali Öner, tabancanın hediye olarak kabul edilmesinin uygun olup olmadığını öğrenmek için Başbakanlık bünyesindeki Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na iletti. Kurulun, altın işlemeli tabanca hediye edilmesi uygun görmeyince, Vali Öner, Serik Karakoyunlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Işık'a teşekkür ederek, tabancayı iade etti.

Vali Ali Haydar Öner, Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun kararından önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tabancanın kabulünün uygun görülmesi halinde maçlardan sonra ve düğünlerde atmayacağını, kavgada teşhir etmeyeceğini, ancak devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün tehlikeye girmesi, ya da meşru müdafaa halinde kalınması durumunda hakkının verileceğini belirtmişti.

Serik Karakoyunlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Işık "Geleneklerimiz doğrultusunda tabancayı Vali Öner'e hediye etmek istemiştik. Ancak kendileri Etik Kurulu'na danışmayı uygun buldu" dedi.

VALİ HEDİYE EDİLEN SİLAHI İADE ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 19:16:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 10:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?