30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Hekimlerden ilginç eylem

ISPARTA’DA HEKİMLERDEN İLGİNÇ EYLEM

Tam Gün Yasa Tasarısı’na karşı Türk Tabipler Birliği iş bırakma eylemi kararı alırken, Isparta-Burdur Tabipler Odası Başkanı Uz. Dr. Metin Aydın Isparta’da farklı bir eylem yapacaklarını açıkladı.

Tasarının sağlık çalışanlarının ücretlerinde kalıcı ve emekliliğe yansıyan bir düzenleme içermediğini, hastaları hekimlere, sağlık çalışanlarına karşı kışkırttığını söyleyen Isparta-Burdur Tabipler Odası Başkanı Uz. Dr. Metin Aydın, tasarının hekimleri daha fazla muayene, tetkik, ameliyat yapmaya yönlendirdiğini belirtti. Aydın, “Bizler, 19 Ocak Salı günü yine işimize gideceğiz. Bu tasarı, çok sayıda hasta bakmayı dayattığı ve bunu yüksek performans olarak gördüğü için, aksine hastaya daha fazla zaman ayıracağız. Çünkü bu dayatma her hastaya ortalama 2 dakika sağlık hizmeti verilmesi anlamına geliyor. Bunu kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

Hekimin bir hastaya 15-20 dakika zaman ayırması gerektiğini dile getiren Metin Aydın, “19 Ocak’ta sağlık hizmetini biz böyle vereceğiz. Çok hasta bakmak yerine, az sayıda hastayla çok daha zaman ayıracağız. Böylece bu işin performansa bağlı olmadığını, iyi sağlık hizmetinin nasıl olacağını göstermek adına böyle bir eyleme girişeceğiz. Böylece, hastaların, hekimlerin de özlük haklarını fark etmelerini sağlayacak bir sonuca ulaşma hedefi taşıyoruz” dedi.

ISPARTA’DA HEKİMLERDEN İLGİNÇ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:11:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 17:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?