5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Hem iş kadını hem de muhtar

HEM İŞ KADINI HEM DE MUHTAR

Isparta'da hem muhtarlık yapan hem de restoran işleten bir kadın, kapalı zihniyetin içinden sıyrılarak bir kadının ne kadar başarılı olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Isparta'nın yıllardır süren erkek muhtar egemenliğini yıkarak Çünür Mahallesi'ne muhtar olarak seçilen Kadriye Bilgiç, "seçimlerde bir kadının da başarılı olabileceğini Ispartalılara gösterdim" dedi.

Mahalle muhtarlığının yanı sıra üniversite öğrencilerinin özlediği anne yemeklerinin yer aldığı bir işletme açan Kadriye Bilgiç, işletmecilikteki başarısıyla da göz dolduruyor.

Çünür Mahallesi tarihinde ilk kadın muhtarın kendisi olduğunu söyleyen Bilgiç, "İlk başta eşim ve kardeşim haricinde kimse benim muhtarlık görevinin üstesinden geleceğime inanmıyordu. Bende bu durumu gurur yaptım ve daha fazla azim ettim. İlk olarak başaracağıma kendim inandım. Erkekler yapamayacağıma inanırken kadınlar da bu yönde düşünüyordu ancak baktılar ki ben onların içlerindeki sesi dışarıya vurdum, bana inanmaya başladılar."dedi.

Muhtarlık döneminde yaptığı icraatları da anlatan Bilgiç, "İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa başlattıkları meslek edindirme kurslarını mahallemize getirdik. Kadınların da aktif olup, kendilerine güvenmelerini sağlayıp iş hayatına atılmaları için çalışıyoruz. Mevcut kurslarımızın bitmesinin ardından yeni projelerimiz olacak."dedi.

Isparta'da kadın yönetici olmanın kolay iş olmadığı belirten Bilgiç, "Isparta'da benim gibi 4 kadın muhtar var. Kadın yöneticilerin az olması bizim için önemli değil. Önemli olan iş hayatına atılmış olmaları."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 09:48:05
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 13:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?