5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

HEM'den cenaze yıkama kursu

İhtiyaçlar doğrultusunda yüzlerce meslek kursu açan Halk Eğitim Merkezi, bu kez ilginç bir kursa imza atmaya hazırlanıyor. Cenaze yıkama ve kefenleme işlerinden anlayan ehil kimselerin yeterince bulunmaması nedeniyle cenaze yıkama ve kefenleme kursu açılacak.

Isparta'da duyulan ihtiyaçları göz önünde bulundurarak kurs açma gayretinde olduklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Avcu, iki üç yıldır cenaze yıkama kursu açmayı istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Avcu, özellikle ahirete intikal etmiş merhumelerin ve köylerdeki cenazelerin yıkanması ve kefenlenmesi işini yapan kimselerin bulunmasında zorluk çekildiğini belirtti.

Özellikle köy muhtarlarından, cenaze yıkayıcı yetiştirilmesi konusunda çok fazla talep aldıklarını anlatan Avcu, şunları söyledi: "Bu ihtiyacı giderme noktasında cenaze yıkama ve kefenleme kursu açmaya karar verdik. Kursu, il müftülüğümüzle ortaklaşa açacağız. Ölü yıkama, kefenleme ve defin işlemlerinin İslami esaslara göre nasıl yapılması gerektiğini müftülük görevlileri kursiyerlere anlatacak. 100 saatlik kursun büyük bir bölümü uygulamalı olacak. Kursa kayıtlara Ramazan Bayramı sonrası başlıyoruz."

CENAZE ARACINDA UYGULAMALI EĞİTİM

Kursun erkek ve bayanlar için ayrı ayrı düzenleneceğini belirten Avcu, şöyle konuştu: "Kursun uygulamalı bölümünde kursiyerler, işbirliği içerisinde olduğumuz belediyenin cenaze aracında yıkama ve kefenleme işini uygulamalı olarak bir maket üzerinde öğrenecek. Yine, cenazenin defin işlemi de uygulamalı gösterilecek. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika vereceğiz. Böylece cenaze yıkama konusunda halkın güvenebileceği kimseler yetişmiş olacak ve önemli bir ihtiyaca cevap verilecek."
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 19:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?