5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Hıfzısıhha'dan tuvaletlere standart

ISPARTA'DA TUVALETLERE STANDART

Isparta Hıfzısıhha Kurulu, il genelindeki umumi tuvaletleri tek tip hale getirecek karar almaya hazırlanıyor.

Isparta'da düğün ve mevlitlerde geleneksel helva kabul ikramının tek tabaktan yenilmesine yasak getiren Isparta İl Hıfzısıhha Kurulu, bu kez tuvaletlerin standart hale getirilmesine yönelik karar almaya hazırlanıyor.

Türkiye'ye, çevre sağlığı konusunda örnek olacak bir uygulamanın daha hayata geçeceğini belirten Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, özellikle okul tuvaletlerinin temizliği konusunda güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, 16 okulun beyaz bayrak aldığını ve temizliğini tescillediğini söyledi.

Bunun yanında umumi ve cami tuvaletlerinin de sürekli temiz kalmasını sağlayacak hijyenik tedbirlerin alınması konusunda İl Hıfzısıhha Kurulu'nun karar almasının gündemde olduğunu belirten Önal, "Amacımız, tüm il genelindeki halka açık tuvaletlerde hijyenik tedbirleri alarak, hastalıkların önüne geçmek. Bunun için belediyelere büyük görev düşüyor. Tuvaletler standart hale getirilecek. Örneğin her tuvalette mutlaka sıvı sabun kullanılacak. Lavaboların ve tuvalet kapı kollarının dezenfektesine önem verilecek. Tuvalet kağıdı mutlaka bulunacak. Uygulama, önümüzdeki yıl hayata geçecek. Tuvaletlerin bir standardı olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 10:18:03
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 10:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?