4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Hız kesiciler boyanıyor

Şehir merkezinde araç trafiğinin yavaşlatılması için düzenlenen kasisler, gece daha rahat görülmesi için boyanıyor.

Şehir merkezindeki trafik kazalarını önemli ölçüde azaltan, hatta bazı noktalarda meydana gelen trafik kazalarını sıfıra indiren kasislerden vatandaşlar oldukça memnun.

Bugüne kadar şehir merkezine 64 adet kasis yapılmıştı. Mahalle sakinleri, şehrin çeşitli bölgelerine yapılan bu kasislerin yetersiz olduğunu dile getirerek, çoğaltılmasını istediler. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin, bu konuda gelen talepleri inceleyerek, uygun görülen yollarda bu çalışmayı yapacakları belirtildi.

Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde yapılacak yeni kasisler için önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Isparta’da bugüne kadar yaptığımız çalışmaların tamamını ilgili kurum ya da şahıslarla istişare ederek ve onların talepleri doğrultusunda yürüttük. Hiçbir zaman 'Ben yaptım oldu' mantığı içerisinde çalışmadık. Şehrin merkezinde bulunan karayollarının çeşitli noktalarında uygulanan kasisleri de bize gelen dilekçeler doğrultusunda uyguladık. Geçen dönem 64 noktaya bu hız kesici kasisleri yaptık. Ancak vatandaşlarımızdan ve muhtarlarımızdan gelen şikayetleri değerlendirerek, bu sayının artmasını uygun gördük. Bu yıl hız kesici olarak yapılan kasislerin sayısını 120’ye yükselteceğiz. Ayrıca özellikle geceleri kasislerin fark edilmesi için boyama çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Boyama ile birlikte araç farları ile fark edilen, halk dilinde 'kedi gözü' olarak bilinen parlak cisimleri ekleyerek karşıdan da görünmesini sağlıyoruz" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:14:35
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?