5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Hürriyet Treni Isparta'da

Kars’tan 1 Temmuz’da "Hürriyet Hakkımızdır, Tren özgürlüktür" sloganıyla yola çıkan Hürriyet Treni, 30. gününde "Güller ve Göller Diyarı" Isparta’da güllerle karşılandı.

Tren, Isparta Garı’na yanaştığında şehrin sokakları sabahın erken saatlerinde Isparta Belediyesi’nin "Mehteran-ı Şehri Gül" ekibinin coşkulu mehter marşıyla inledi.

ISPARTA Belediyesi, garın girişine astığı Atatürk’ün "Hürriyet, insanın düşündüğünü ve dilediğini mutlak olarak yapabilmesidir" özdeyişinin yazılı olduğu dev pankartla trenimizi karşılarken, şehrin yöresel kıyafetlerini giymiş genç kızlar da gün boyu ziyaretçilere gül lokumunu ikram ettiler. Yöresel kıyafetleriyle garda nostaljik bir hava estiren Ispartalı erkekler de sırtlarındaki semaverlerle gül şerbeti dağıttılar.

Hürriyet Gazetesi’nin kuruluşu ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edilişinin 60. yıldönümleri nedeniyle TCDD ile ortak oluşturulan "Hürriyet Hakkımızdır, Tren özgürlüktür" projesi kapsamında yola çıkan trenimizi, Isparta Vali Yardımcıları Mehmet Yıldız, Atilla Durmuş, Tayyar Şaşmaz, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkaya, Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, Isparta Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vecihi Kırdemir, İl Genel Meclis Başkanı Fevzi Özdemir, SDÜ öğretim üyeleri, Antalya Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyeleri, daire başkanları, eğitimciler ve vatandaşlar coşkuyla karşıladı.

Hak sahibi olmak

Hürriyet Kurumsal İletişim Direktörü ve Proje Yöneticisi Temuçin Tüzecan ile Hürriyet Kurumsal İletişim Müdürü Emel Armutçu, protokole vagonları gezdirerek, etkinlikler hakkında bilgi verdi. Protokol üyelerine, vagonda kurulu Hürriyet Arşivi bilgisayar sisteminden, "Doğum Günü Hürriyet’i" hediye edildi. Vatandaşlar da "doğum günü Hürriyetlerini" alabilmek için vagon önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Hürriyet Treni’ni karşılamaya gelen protokol ve vatandaşlar, "Birinci sayfalardan Hürriyet Hakkımızdır" sergisine büyük ilgi gösterdiler. Akbank Çocuk Tiyatrosu, Işıl Kasapoğlu’nun "Masal Masal İçinde" adlı oyunu ile yüzlerce çocuğa unutamayacakları bir gün yaşatırken, Uluslararası Af Örgütü de atölye çalışmaları ile Ispartalı ailelere İnsan Hakları Evrensel Beyannemesi’nden örnekler vererek görüş alışverişinde bulundu.

Çağdaş Eğitim Vakfı Aile İçi Şiddete Son Kampanyası Proje Koordinatörü ve Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanya Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu da Aile içi şiddete son konulu eğitim semineri verdi. Akbank ve Hürriyet Gazetesi çocuklara Doğan Egmond tarafından hazırlanan "Çocuk Masalı" kitabını armağan etti. Gar ziyaretçilerine Hürriyet Gazetesi de gün boyu ücretsiz dağıtıldı.

Pamukkale Ekspresi

Protokole vagonları gezdirirken, TCDD’nin hızlı tren projesi ile ilgili bilgi veren Tüzecan, Hürriyet treninin önemli bir misyonunun da çocuklara treni sevdirmek olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Yıldız da trenin toplu taşımacılıkta önemli bir yerinin olduğunu belirterek, "Bu güzel trenle insan hakları konusunu toplumun geniş kitlelerine yaymak için büyük bir çaba sarfediyorsunuz. Bu takdir edilecek bir durum. TCDD ve Hürriyet işbirliği ile Türkiyenin böyle güzel kentlerinin ve insanlarının bilinçlendirilmesi gurur verici" dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kaçıkoç da Pamukkale Ekspresi’nin kaldırılacağını duyduklarını belirterek "Bir dahaki gelişinize demiryolu ve ray olmayacak. Biz trenimize sahip çıkıyoruz. Daha modern olmasını istiyoruz. Buna karşıyız. Kadın girişimciler derneği kurduk. Kadınlarımıza sonsuz destek veriyoruz. Suyumuza da sahip çıkıyoruz" dedi.

Anadolu Ateşi garı inletti

Anadolu Ateşi, Isparta Garı’nda vatandaşlara unutamayacakları bir gün yaşattı. Anadolu Ateşi’nin muhteşem şovunu izlemeye gelen Ispartalılar garı doldurdu. Anadolu Ateşi dansçıları, şovlarıyla Isparta sokaklarını inletti. Bazı vatandaşlar ise yoğunluk yüzünden gösteriyi evlerinin balkonlarından izlemek zorunda kaldılar.

Yaklaşık bir saat sahnede kalan dans ekibi, Türkiye’nin bütün yörelerinin halk oyunlarından örnekler sergiledi. Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, yoğun programı nedeniyle Isparta’ya gelemedi.

Erdoğan’ın yardımcısı Kareograf Alper Aksoy, Hürriyet trenininde yer almaktan büyük gurur duyduklarını, bundan sonraki duraklarda da treni yanlız bırakmayacaklarını, bunu kendilerine görev edindiklerini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 08:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?