4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Hüzünlü tören

Isparta Ordu Evi’nde düzenlenen ’Devlet Övünç Madalyası’ dağıtım töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Törene, Isparta Valisi İsa Parlak, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Nedim Erol, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, şehit aileleri ve gaziler ile asker ve idari erkanın katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Nedim Erol, "Vatanımızın birlik ve bütünlüğünü, Türk milletinin namus ve haysiyetini ve şerefini korumak, bizlerin can güvenliğini sağlamak için şehit düşen ve gazi olan kahraman askerlerimizin ailelerine verilmesi uygun görülen devlet övünç madalyalarını takdim edeceğiz. Hayatının baharında aramızdan ayrılan, aramızda olup malul olan genç arkadaşlarımızın acısını yüreğimizde hissederken bir yandan da gönlümüzü sevinç kaplamaktadır. Biliyoruz ki şehitlik bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en yüksek mertebedir" dedi.

"Sizlere borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz" diyen Isparta Valisi İsa Parlak ise, "Sizler en büyük övüncü Türk milletinin vicdanında, fazlasıyla hak ettiniz. Sizlere olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Bu madalya, berat ve rozet sadece övüncün ufak bir göstergesi ve hatırası olarak yıllar boyu çocuklarınıza bırakabileceğiniz bir sembol olarak anlam kazanacaktır. Biliniz ki onlar Türk milletinin kalbinde kahramanlık, vatanseverlik timsali olarak daima yaşayacaktır" diye konuştu.

Madalya töreninde Devlet Övünç Madalyası, rozet ve berat ilk olarak Şırnak Jandarma Komando Özel Hareket Tabur Komutanlığı’nda jandarma komando er olarak görevini ifa ederken 10 Nisan 2004 tarihinde mayına basarak şehit düşen Abdulkadir Yaka’nın ailesine takdim edildi.

Şehit babası Mehmet Yaka madalyayı Isparta Valisi İsa Parlak’dan aldı. 14 Ağustos 1994 tarihinde Siirt’te teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve gazi olan Uzman Jandarma Çavuş Güngör Özen’in madalyasını ise Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Nedim Erol taktı. Tören davetlilere verilen ikramın ardından son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 20:12:00
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 20:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?