30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

İçme suyu şebekesi değişmeli

İÇME SUYU ŞEBEKESİ DEĞİŞMELİ

Isparta’nın Keçiborlu ilçesi Belediye Başkanı Turgut Soykan, ilçede içme suyundan kaynaklanan hastalığı değerlendirirken, içme suyu şebekesinin değişmesi gerektiğini belirtti.

Yaptığı basın toplantısında belediye olanakları ile şebeke yenilemenin mümkün olmadığını ifade eden Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Göreve geldiğimizde 1 milyon 200 bin TL borçla karşılaştık. Yatırım imkanımız yoktu. Tasarruf yaparak, bu kıt imkanlar içerisinde 3 kilometre kanalizasyon, 3 kilometre de su şebekesi döşedik” dedi.

ŞEBEKEYE KEFİL DEĞİLİM

Son bir ay içinde ilçede bini aşkın vatandaşın rahatsızlanması ile ilgili olarak yapılan açıklamara tepki gösteren Soykan, “Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarı’ndan gelen 8 Nisan tarihli raporda suyunu içilebilir olduğu belirtiliyordu. Ankara’dan gelen uzman ekip Antalya’ya da su numunesi gönderilmesini istedi. Antalya’dan Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (ASAT) ekip istedik. 13 noktadan su numunesi alınmasını talep ettik. Onlardan gelen raporda da içme suyunun içilebilir olduğunu gösteriyordu. Suyumuz temiz olabilir ama ben bu şebekeye ve bu altyapıya kefil değilim” diye konuştu.

KEPÇENİN UCU DEĞSE DELİNİYOR

Keçiborlu ilçesindeki içme suyu şebekesinin 60 yıllık bir şebeke olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Kepçenin biraz ucu değse büz deliniyor. Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (ASAT) ASAT’tan yeni bir şebeke projesi için yardım istedik” dedi. Soykan, Afet Fonu’ndan ilçeye 3-4 milyon TL ayrılması halinde, ağırlık çalışmalarını altyapıya verebileceklerini belirtti.

İÇME SUYU ŞEBEKESİ DEĞİŞMELİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 10:00:03
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?