5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İftar çadırı yok evlere servis var

Isparta Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi, yardımların şova dönüşmemesi için titiz davranıyor.

Çadırda iftar yemeği uygulamasına son veren Belediye, oruç ayında yardımsever ailelerin ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği verebilmesi için ‘Bir Sofra da Sen Kur’ Projesi başlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, ihtiyaç sahiplerini gözeten belediyenin verdiği yardımların gösterişe dönüşmeyeceğini söyledi. Bu yıl Ramazan çadırında iftra yemeği verilmeyeceğini belirten Erdem, “Yaşlıyı, engelliyi, cebinde otobüs parası olmayanı kuyrukta bekletmemek için çadırda iftar yemeğine son verdik. Onun yerine ‘Bir Sofra da Sen Kur’ kampanyası başlatarak, yardımsever ailelerin, ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği vermesi için köprü kurduk” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN İSİMLERİ BELİRLENDİ
Zabıta ekiplerinin mahalle muhtarlarından tek tek gerçek ihtiyaç sahiplerinin isimlerini aldığını belirten Erdem, 292 aileden toplam 859 ihtiyaç sahibinin saptandığını söyledi. “Bu rakamın 1600’ü bulacağı kanısındayız” diyen Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere sefer tasıyla ekmek ve 4 çeşit yemek evlerine kadar zabıta kontrolünde yemek firması tarafından dağıtılacak. Yardımsever sadece firmaya gidip parasını yatıracak. Yani ne alan el ne de veren el birbirini görecek. Şimdiye kadar 10’a yakın yardımsever bu masrafları karışlamak için ciddi yardımlarda bulunacağı yönünde taahhüt verdi.”

KİMSE GÖRMEYECEK
İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı da yapılacağını dile getiren Erdem, bu yardımın yapılırken de ihtiyaç sahibinin rencide edilmemesine özen gösterileceğini kaydetti. Gıda paketlerini kimsenin görmemesi için geç saatlerde yine ihtiyaç sahiplerinin evlerine bırakılacağını ifade eden Erdem, ayrıca burs, giyim, kırtasiye gibi yardım kalemlerinden yararlanacakların da tespit edilmeye başlandığını bildirdi. Erdem, belediyenin sağlayacağı bu yardımlardan da kimsenin haberi olmayacağını söyledi.

ÇADIR KURULUYOR
Öte yandan vatandaşların Ramazan etkinliklerine katılması amacıyla Ramazan Ulu Cami arkasında Ramazan Çadırı kurulacağını kaydeden Erdem, şunları söyledi: “Çadır kuruyoruz. Ancak burada sadece etkinlikler olacak. Bu etkinlikler daha çok dini konuları ele alan sohbet, vaaz niteliğinde olacak ve yerel kaynaklar kullanılacak. Yani afaki paralar harcanmayacak. Misafirlere gece boyu içecek ikram edilecek. Ayrıca esnafımız için 15 ayrı stant kurulacak.”

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?