5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İhaleyi Ponikay kazandı

Isparta Belediyesi başkanlığında Göller Bölgesi Belediyeler Birliği tarafından işletilen çöp deponi alanının ihale süresinin bitmesinin ardından bugün tekrar ihale yapıldı. İhaleye iki firma katıldı. Ton başına 8 YTL'den açılan ihale, önceki işletim firması Ponikay firmasında kaldı. 

Günlük 250 tona yakın çöpün döküldüğü Isparta Belediyesi Çöp Deponi Alanı'nın ihalesi yeniden yapıldı. 3 ay önce ihale sürecinin bitmesinin ardından boş kalan dönemde çöp deponi alanını Isparta Belediyesi işletmişti. Bunun üzerine bugün Belediye Encümen Salonu'nda yapılan çöp deponi alanı işletim ihalesi, saat 10.00'da gerçekleştirildi. Histaç Mühendislik ve Ponikay adlı 2 firmanın katıldığı ihaleyi ton başına 8 YTL'den 1 yıllığına, geçtiğimiz yıl da çöp deponi alanını işleten firma olan Ponikay firması kazandı. İhale ile ilgili olarak görüşlerini belirten Isparta Belediye Başkan Yardımcısı ve Göller Bölgesi Belediyeler Birliği Başkan Vekili Ahmet Görgülü, Göller Bölgesi Belediyeler Birliği'ne üye diğer belediyelerin de çöplerini kanunen Isparta Düzenli Çöp Deponi Alanı'na dökmeleri gerektiğine işaret etti.
Isparta Belediyesi Düzenli Çöp Deponi Alanı ihalesinin yeniden yapılmasının ardından Belediyeler Birliğine üye bazı belediyelerin çöplerinin çöp deponi alanına dökülmediği duyumlarını da değerlendiren Görgülü, "Çevre Bakanlığı yönetmeliğine göre Göller Bölgesi Belediyeler Birliğine üye olan tüm belediyeler çöplerini buraya dökmek zorunda. Belediyelerden ne kadar fazla çöp gelirse fiyat o kadar düşecektir. Bu açıdan tüm belediyelerin konunun üzerinde hassasiyetle durmalarını istiyoruz. Aksi takdirde, Çevre Bakanlığı'nın da izniyle, çöplerini çöp deponi alanına dökmeyen belediyeler hakkında cezai işlem de uygulanabilecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 21:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?