4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

'Ihlamur toplayın' çağrısı!

Isparta Belediyesi tarafından dikilen ıhlamur ağaçları çiçek açtı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ıhlamurları toplama yetkisi isteyen bazı firmaların bulunduğunu ancak bunlara gerekli iznin verilmediğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yetişen bu değerlerin Isparta halkına ait olduğunu belirtti.

Başkan Günaydın "Yalova'dan bazı firmalar gelerek belli bir bedel karşılığında ıhlamurları toplama yetkisi istedi. Ancak biz ıhlamurların satılmasını ve dışarıya gitmesini istemiyoruz. Bugüne kadar diktiğimiz ve çiçek veren ıhlamurların hepsi en iyi kaliteye sahip. Tüm Isparta genelinde mahallelerimizde ıhlamurlar diktik. Ben gül ile ıhlamur arasında bağlantı olduğuna inanıyorum. Gülü kokladığımızda huzur ve mutluluk veriyor. Aynı şekilde ıhlamur da içildiğinde insana huzur verir, stresi ortadan kaldırır" dedi.

ISPARTALININ MALI

Ihlamur ağaçlarının ortalama 600 sene yaşadığını kaydeden Başkan Günaydın, "Buradan Ispartalı hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum. Bu ıhlamurları toplayın. Çocuklarımız ve gelecek nesillerimiz için ıhlamurların dallarının kırılmadan vatandaşlarımız tarafından toplanmasını istiyorum. Bunlar Ispartalının malı. Şifa için evimizde bulunduralım. Ihlamur kendinize lazım değilse dahi, toplayıp bir yakınına, komşunuza hediye edin. Şu anda ıhlamurların toplanma zamanı. Ihlamurlar şu birkaç günde toplanmazsa hiçbir işe yaramayacak. Satış yapsak belediyemize de ciddi bir gelir olacak ama biz bunu da istemiyoruz" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2013 Perşembe 17:33:00
Güncelleme :3 Temmuz 2013 Çarşamba 14:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?