8
Mayıs
2024
Çarşamba
ISPARTA

İki çocuğunu kapıya bırakarak kaçtı

Isparta'da yaşayan Mehmet Demir isimli baba, 4 ve 8 yaşındaki iki erkek çocuğunu Çocuk Esirgeme Kurumu kapısına bırakarak kaçtı.

Babanın terk ettiği çocuklarının eline verdiği mektupta, 'Çocuklarıma bakamıyorum, intihar etmeye gidiyorum' yazdığı öğrenildi.
Olay, Isparta'da dün akşam saat 18:30 sıralarında meydana geldi. Mehmet Demir isimli baba, 4 yaşındaki Oğuzhan ve 8 yaşındaki Batuhan isimli iki çocuğunu Çocuk Esirgeme Kurumu kapısına bırakarak kaçtı.

Elinde bir mektupla kapıda bekleyen çocukları gören Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çocukların elinde bulunan mektuptan yola çıkarak babaya ulaşmaya çalıştı. Şehir merkezinde yapılan tüm aramalara rağmen babanın izine rastlanmadı. Polisin anne Nurgül Ünal ile iletişim kurmaya çalıştığı öğrenildi.

Çocuk Esirgeme Kurumu yakınlarında oturan bir vatandaş, çocukları bırakan Mehmet Demir isimli şahsı gördüklerini söyleyerek, "Şahıs taksiyle geldi. Çocukları bıraktıktan sonra tekrar taksiye bindi. Daha sonra polisleri fark edince taksiden inerek yaya olarak kaçtı" dedi.

Çocukların elinde bulunan ve baba Mehmet Demir tarafından yazılan mektupta şu cümleler yer alıyor: "Sayın Cumali bey sizinle görüştükten sonra çocukların annesini aramaya gittim. Bulamadım. Babam beni evden çıkardı. Çocuklarımı annemden aldım. Çocuklarımın kalacak yeri olmadığı için devletin kapısına bırakıp intihar etmeye gidiyorum. Beni hep geri çevirdiniz. Herşey zoruma gitti. Benim ölümümden kimse sorumlu değildir. Tek sorumlusu anne Nurgül Ünal'dır. Nurgül Ünal Denizli Çivril'de Nihat ile dost hayatı yaşıyor. Ben babamdan ayrılalı on sene oldu. Babam bize bakmaya mecbur değil. Çocuklarım ister yuvada kalsın isterse annesine teslim edin."
Batuhan ve Oğuzhan isimli iki kardeş Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri tarafından koruma altına alındı. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 11:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?