5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İki yıl arayla evlat acısı

Şırnak'ta şehit düşen Ispartalı İstihkam Kıdemli Üstçavuş Cengiz Gülcü'nün Şarkikaraağaç ilçesinde yaşayan babası Mevlut Gülcü, "Beni de askere alsınlar" dedi.


Şırnak'ın Bestler-Dereler mevkiinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan İstihkam Kıdemli Üstçavuş Cengiz Gülcü'nün Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi Göksöğüt kasabasındaki evine ateş düştü. Oğullarının öldüğü haberini dün televizyondan izleyen Mevlüt Gülcü ve anne Fidan Gülcü'nün büyük oğullarının da 2 yıl önce 6 aylık evliyken trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Oğullarının şehit düştüğü haberiyle sarsılan anne Fidan Gülcü fenalık geçirirken evde bekletilen 112 ambulansı hemşirelerinin sakinleştirici iğnesiyle uyutuldu. Evlerinde akrabalarının taziyelerini kabul eden baba Mevlüt Gülcü, "Oğlum 4 ay önce geçici görevle Siirt'e gitmişti. 10 gün sonra görevi bitecek ve Ankara'ya gelecekti. Almanya'da bulunan eşi Nazan Gülcü ile Ankara'da birleşeceklerdi. Annesi bu hafta onun için oğlum yesin diye süt ve sucuk almıştı" dedi. Dün akşam haberleri izlerken 3 askerin şehit olduğunu öğrendiğini anlatan Mevlüt Gülcü, şöyle konuştu: "Hemen içime doğdu. Gece saat 01:00'de jandarma ekipleri eve geldi. Oğlumdan 4 gündür haber alamıyordum. Operasyonda olduğunu biliyordum. Şehit düştüğünü öğrenince 'vatan sağolsun' dedim. Bir oğlum kalmıştı o da şehit oldu. Allah bize sabır versin. İçime büyük bir acı çöktü. Oğlum henüz 4 aylık evliydi. Memleket için bende canımı veririm. Benim her şeyim devletimindir. Şu an beni askere alsınlar seve seve giderim. Ben burada ne yapayım. Terörün artık bitmesi gerekiyor" diye dert yandı.

Şehit Cengiz Gülcü'nün yarın yapılacak cenaze töreninin ardından Göksögüt kasabasında toprağa verileceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 01:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?