5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İlk aşı Sağlık Müdürü'nün kızına!

SAĞLIK MÜDÜRÜ İLK AŞIYI KIZINA YAPTIRDI

Isparta Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, domuz gribi virüsüne karşı gelen ikinci etaptaki aşıların ilkini 2 yaşındaki kızına yaptırdı.

Domuz gribi virüsüne karşı geliştirilen aşıda ikinci parti önceki gün Isparta'ya ulaştı. Bu grupta 5 yaş altı ve kronik hastalar aşılanacak. 9 bin 500 dozluk aşının geldiğini belirten Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, aşıların tüm sağlık ocaklarına ulaştırıldığını söyledi.

İlk parti aşı uygulamasında ilk aşıyı kendisi vurularak öncülük eden Önal, 5 yaş altı grubu için de ilk olarak 2 yaşındaki kızı Vildan'ı aşılattı. Kurtuluş Sağlık Ocağı'nda önce kızını aşılatan ve daha sonra gazetecilere bilgi veren Önal, aşıda zorunluluk bulunmadığını ve 5 yaş altı ile kronik hastalığı bulunan kişilerin aşı vurulmak için aile hekimlerine başvurmalarını istedi. İlk partide 4 bin 100 dozluk aşının ardından şimdi de 9 bin 500 dozluk aşının geldiğini ifade eden Önal, ellerinde 10 bin civarında aşı bulunduğunu ve bunun da şu aşamada yeterli olduğunu söyledi. Talebe göre peyderpey aşının geleceğini kaydeden Önal, şu anda aşı sıkıntısının yaşanmadığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 18:14:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 21:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?