5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İmamlara seçim uyarısı

Isparta Müftülüğü, 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi personeli, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin üstünde kalarak Diyanet'in tarafsızlığına gölge düşürecek söz ve hareketlerden kaçınılması hususunda uyardı.

Isparta İl Müftüsü İsmail Öncel, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu tarafından 12 Şubat 2009'da gönderilen 2009 Yılı Mahalli İdareler Seçimleri İle İlgili Yasaklar başlıklı yazıyı tüm personele tebliğ etti.

Müftü Öncel, özellikle imamlara seçim çalışmalarına katılmamaları konusunda talimat verdiklerini söyledi. Personelden seçim süreci boyunca tarafsız kalmalarını istediklerini belirten Öncel, seçim sürecinde dikkat edilecek hususları şöyle sıraladı: "Cami ve Kuran kurslarının altında ya da bitişiğinde bulunan imalathanelerde hiçbir şekilde seçim çalışması yapılamaz. Parti ve seçim büroları açılmaması ya da afiş ve bayraklarla süslenmemesi konusunda ilgili kişiler anında uyarılacak. Personelimiz tarafından toplumu dini konularda aydınlatma faaliyetleri ifa edilirken her zaman olduğu gibi bundan böyle de yetkisiz ve sorumsuz kişilere vaaz ettirilmeyecek, vaaz ve hutbelerde hiçbir şekilde siyaset yapılmayacak, iç ve dış politik konulara girilmeyecek. Kamuya yararlı dernek ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetliler tarafsız kalmaya özen gösterecek, bu kapsamda olanlar siyasi partilere veya adaylara her ne nam ve ad ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmayacak. Hiç bir siyasi faaliyete iştirak edilmeyecek."

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?