30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

İnekler robotla sağılacak

İNEKLER ROBOTLA SAĞILACAK

Isparta’nın Atabey İlçesi Belediye Başkanı Ali Bal, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’u makamında ziyaret ederek hayvancılıkla ilgili projeleri için destek istedi.

Atabey Belediye Başkanı Ali Bal, ilçenin hayvancılık konusundaki potansiyelini daha üst seviyeye ulaştırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Son teknoloji robotla sağım yapabilen ve verimi en üst düzeye çıkaran tesisler kurup makinelerinin alınıp satılmasıyla ilgili servis hizmetleri vermeyi planladıklarını anlatan Bal, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’tan destek istedi. Hollandalı bir firma ile görüştüklerini ifade eden Bal, ITSO Başkanı Kaçıkoç’a proje hakkında bilgiler verdi.

MODERN KOŞULLARDA SAĞIM YAPILACAK

Projenin hayata geçirilmesi ile Atabey’de hayvancılıkla uğraşan ailelerin hem zamandan kazanacaklarını hem de daha modern koşullarda sağım yapabileceklerini belirten Atabey Belediye Başkanı Bal, “İlçemizde 5 bin dönüm araziyi bu iş için ayıracağız. Tesisler kurulduğunda hayvan besleyen ve bu işin ticaretini yapan Atabeyliler evlerinde 3’er beşer sağım yapmayacaklar. Vakitlerini harcamayacaklar. Çünkü makineler yapacak bu işi. Ayrıca hayvanların ne kadar yem yediği, verdiği süt hesabı ayrı ayrı bu sistem sayesinde yapılabilecek. Bu projeyle hayvanların verimi de artacak. Hastalıklar önlenecek. Bu tesis Türkiye’ye örnek olacak. Yurtdışında birçok ülkede bu sistem uygulanıyor.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

ITSO Başkanı Kaçıkoç ise projeye her türlü desteği vereceğini belirterek, “Başkan Bal’a böyle bir projeyi bizimle paylaşıp fikirlerimizi almak inceliğinde bulunduğu için teşekkür ediyorum. ITSO olarak ilimizin gelişmesi noktasında imkanlarımız doğrultusunda her türlü projeye destek vermekten kaçınmayız. Atabey’de bizim en güzel ilçelerimizden biri. Burada yapılacak güzel işlerin örnek olacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 17:46:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 10:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?