5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İran'dan ilk charter uçağı geldi

Isparta'da iki yıl önce meydana gelen uçak kazanın ardından seferlere kapatılan Süleyman Demirel Havalimanı'nda 4 aylık süre için Isparta-İran arası charter seferleri başladı.

4 aylık süre için Isparta-İran arası charter seferlerinin başladığı Süleyman Demirel Havalimanı'na inen İranlı turistleri, Life Tourism Genel Müdürü Aşkın Tarinç karşıladı.

Taban Air ve Zagros Airlines uçuş şirketlerinin 23 Ekim 2009'a tarihine kadar karşılıklı olarak İran-Isparta seferlerini düzenleyeceğini dile getiren Tarinç, haftada 5 sefer Isparta'dan Antalya'ya yolcu taşınacağını söyledi.

Tarinç, İranlı turistlerin Antalya Havalimanı'na inebilmeleri için tekrar izin çıkmasını beklediklerini belirterek, "Yolculardan gelen talepler doğrultusunda Antalya'ya en yakın havalimanı Isparta olduğu için burayı tercih ettik. Antalya'ya iniş izni verilmeyişi Türk Sivil Havacılığı'ndan değil tamamen İran yönetiminin anlayışından dolayı kaynaklanıyor. Antalya'ya izin için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Türkiye'ye tatilleri geçirmek için geldiklerini ifade eden İranlı işadamı Seeyed Esmail Afzalabadi, İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yaşanan siyasi gerilimden kaçmadıklarını söyledi. Afzalabadi, "Her zaman yurt dışına çıkıyorum. Bu Türkiye'ye üçüncü gelişim" diye konuştu.

Televizyonların olayı yatıştırmak için bazı haberleri yumuşatarak yayınladıklarını söyleyen İranlı işadamı Afzalabadi, "BBC ve CNN gibi haberleri biz kendi televizyonumuzda izleyemedik. Bizim orada iki parti var. Bunların birisi kazanmış diğeri kaybetmiş. Sonuçta herkes devletin yaptığı politikaya saygı duymak zorunda. Bizde her zaman saygı duyuyoruz. İran'da olmaktan dolayı hiçbir problemimiz yok" dedi. Antalya'da tatil yapmak için gelen İranlı turistler, ülkelerinde yaşanan gerilimle ilgili konuşmaktan kaçındı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 22:18:58
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 22:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
idris çakal IP: 88.243.128.xxx Tarih : 13.07.2009 15:03:15

iyi günler bu uçuş şirketlerinin tel mumaralarını nasıl öğrenebilirim?yardımcı olursanız sevinirim