4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

İş bırakıp, sokağa döküldüler!

Türk Telekom çalışanları, kurumun özelleştirilmesi ve ihalesi yapılan 8 vilayette bakım, onarım, arıza ve tesisin taşerona verilmesini protesto etti. Bugün sabah saat 08.30'da Isparta Türk Telekom binası önünde toplanan Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi işçiler, iş bırakma eylemi yaptı.

Hükümet aleyhine sloganların atıldığı eylemde konuşan Türkiye Haber-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Erhan Kalan, Türk Telekom'un akıllarda birçok sorunun cevapsız bırakılarak haraç mezat satıldığını söyledi.

Başkan Kalan'ın konuşması işçilerin "Telekom'u satanı biz de satarız", "Telekom vatandır, vatan satılamaz" gibi sloganlarla desteklendi. Türk Telekom yöneticilerini İş Kanunu'na aykırı olarak yapılan bu uygulamadan bir an önce vazgeçmeleri yönünde uyaran Türkiye Haber-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Erhan Kalan, "Taşeron uygulamasının gerçek sebebi, siyasi yandaşların korunmasıdır. Taşeron uygulaması, İş Kanunu'na aykırıdır. Buna rağmen uygulamada ısrarcı olmak kanun tanımamazlıktır. Taşeron uygulaması sendikasızlaştırmadır, sendikal mücadeleler sonucu kazanılmış haklara saldırıdır, çağ dışılıktır, haksız tayinlerin başlamasına neden olacaktır. Bugün taşeron uygulamasının başladığı telekom müdürlüklerinde çalışan arkadaşlarımızın başlatmış oldukları onurlu direnişini destekliyor, buradan Türk Telekom yöneticilerini uyarıyoruz. İş Kanunu'na aykırı olarak yapılan bu uygulamadan biran önce vazgeçin. Aksi taktirde uyarı niteliğinde yaptığımız bu sembolik eylemler üretimden gelen gücümüz kullanılarak ülke genelinde kitlesel eylemlere dönüştürülecektir. Bunun sorumlusu da kesinlikle Türk Telekom çalışanları olmayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 13:34:45
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 18:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?