30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

İş var ama çalışan yok

HAZIR İŞ VAR AMA ÇALIŞAN YOK

Isparta'da, İş-Kur tarafından açılan istihdam garantili orman ürünleri ve imalatı kursunda 120 kişiyle yapılan görüşmeden sadece 8'i kursa katıldı.

İşsiz sayısının 13 bin olarak telaffuz edildiği Isparta'da, bir yandan İş-Kur istihdam garantili meslek edindirme kursları açarken, bazı işsizlerin ağır işte çalışmak yerine masa başı iş talep etmeleri tepki topluyor. Isparta'da bir kereste işleme firması, istihdam garantisi vererek kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla İş-Kur'dan kurs açılmasını talep etti. Bu talebe olumlu cevap veren kurum üç ay sürecek Orman Ürünleri ve İmalatı Kursu duyurusunu yaptı. İş-Kur, bu iş için kursiyer bulmakta

bayağı zorlandı. 120 kişi arasından 12 asil kursiyer seçimi yapılmasına rağmen kursa katılım 8'de kaldı. İş için başvuru yapanların çoğu ağır iş olduğu ve yapamayacağı düşüncesiyle hazır işi kabul etmedi.

ÇALIŞMAK İSTEMEDİLER

İş-Kur İl Müdürü Ahmet Durmuş, son olarak üç işsizin daha kursa kaydının yapılarak 11 kişiyle kursa devam edildiğini dile getirdi. Üç ay sürecek kurs sonunda, kursiyerlerin 1 Nisan'da işe başlayacaklarını anlatan Durmuş, şöyle konuştu: "Orman ürünleri hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren bir firma bizden kalifiye eleman istedi. Günlük 15 TL harçlık alacak kursiyerler için firma iş garantisi de verdi. 12 kişinin istihdam edileceği kurs için 120 kişiyle görüştük ve sonunda 11 kursiyeri zor da olsa

bulduk."

Amaçlarının işsizlere kurs vermek değil onlara meslek kazandırıp işe yerleşmelerini sağlamak olduğunu belirten Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı: "İşsizlik gerçeğini kabul ediyorum. Ancak, gerçekten işe ihtiyacı olanların iş beğenmemesine anlam veremiyorum. 'Isparta'da işsizlik en önemli sorun' diyoruz, diğer yandan hazır işte çalışacak işçi bulamıyoruz. İş-Kur, gerçekten işe ihtiyacı olanları meslek öğrenmeye bekliyor."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 10:14:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 11:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?