5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İşçilerden maaş eylemi

ALACAKLI TEMİZLİK İÇİLERİ EYLEM YAPTI

Isparta'nın Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde 4 aydır maaş alamayan temizlik işçileri greve gitti.

Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde 4 aydır maaş alamayan toplam 62 işçi sabah hastane bahçesinde bekleyip içeriye girmedi. Hastane yönetimi ve Sağlık Müdürlüğü'nün tüm çabalarına rağmen işçiler grevden vazgeçmeyince Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu devreye girdi.

Hastanede temizlik işçileriyle tek tek görüşen Cevheroğlu, "Sizlerin sorumluluğu çok büyük. Hastanede görev yapıyorsunuz. Ve hastanelerde hijyen en önemli şey. Burası temizlenmezse birçok hasta için olumsuz sonuç doğabilir. Grevi bitirin, işinizin başına dönün. Ben size bu krizin çözümü noktasında gerekli yardımı yapacağım. Şirket yetkililerinizle de görüşeceğim" dedi.

Kaymakamın araya girmesiyle birlikte Bayık-Tem Ltd.Şti'nin icralık olduğu için Halk Bankasında tutulan 22 bin TL'lik hesabındaki para serbest bırakılarak 62 işçinin hesabına yatırıldı.

Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ndeki 62 işçinin 4 aylık alacağının 130 bin TL olduğu kaydedildi. Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, sorunun hastane yönetiminden değil tamamen şirketten kaynaklandığını dile getirdi. 35 bin TL civarında vergi ve SSK borcu olduğu da öğrenilen şirketin icralık olması nedeniyle böyle bir sorun yaşandığını anlatan Önal, "Hastane yönetimi bu konudaki hak edişleri saymanlığa yatırmış durumda. Ancak şirketin hesabına geçirilen paralar bu

icra meselesi nedeniyle bağlı tutuluyor. Bugün bu sorun bir şekilde çözüldü. İşçilerin hesabına geçirilen para onların alacaklarının 4'de 1'i bile değil. Bu nedenle şirkete gerekli ihtar çekildi. Eğer işçilerimiz bu şekilde mağdur olmaya devam edilirse gerekirse sözleşmeyi fesih yoluna gideceğiz. Amacımız işçilerimizi mağdur etmemek. Hiçbir şirketin işçilerimizi mağdur etmesine izin vermeyiz" şeklinde konuştu.

Greve son veren işçiler öğle saatlerinde işlerinin başına geri döndüler. Hesaplarına 22 bin TL para dağıtımı yapılan işçilerden her biri 360 TL para aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:47:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?