7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

İslam'da aileye Isparta'dan katılım

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen İslam'da Aile ve Önemi konulu konferansa konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Ayşe Hümeyra Arslantürk katıldı.


Derinkuyu Belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen konferans öncesinde bir konuşma yapan İlçe Müftü Vekili Arafat Demir, ailenin toplumun temelini oluşturan en küçük yapı taşı olduğunu belirterek, " O küçük yapı taşı olan aileler, semtleri, köyleri, ilçeleri bir devleti ve bir milleti oluştururlar" dedi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Hümeyra Arslantürk ise konferansa katılan bayanlara eşlerine karşı saygılı olmaları gerektiğini hatırlatarak bunun karşılığında da karşı cinsten aynı saygıyı beklemelerini istedi.İslam'da ailenin önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Arslantürk, "Yuvayı dişi kuş yapar, bunun bilincinde olan genç kızlarımız kendi kuracakları ailelerinin temelini atarken geçmiş tecrübeleri olan aile büyüklerinden yardım talebinde buluna bilirler. Kendilerine iyi bir aileyi model alabilirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 16:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?