2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta, Annan Planı'na 'hayır' dedi

Isparta’da 5 sivil toplum örgütünün yer aldığı Isparta Sivil Toplum Hareketi ’Annan Planı’na ve Referanduma Hayır’ adlı bir miting düzenledi.

Türk Ocakları Isparta Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen Isparta Temsilcilikleri ve Yör-Türk Vakfı’nın desteklediği mitingden önce Atatürk anıtına çelenk koyulup İstiklal Marşı okundu. Mitingde konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Bilal Duman, beklentiler üzerine kurulmuş bir Türk Kıbrıs politikasının kazanım değil, teslimiyet olduğunu söyledi.

Kıbrıs sorununda Türk ve Rum kesimlerinin görüşmelerde olumlu bir sonuca ulaşamadığını belirten Duman, "Annan’a havale edilen bir çözümden de Türkler adına ne yazık ki onarılması mümkün olmayan acı sonuçlar çıkacağı da bilinmektedir. Sonuçta Türk parça devletinde ikamet edecek her yüz kişiden otuz üçü Rum olacaktır. Askeri birlikler kışla içinde eğitim yapacaklar, yalnızca geçit törenlerine katılacaklardır. 14 yıl sonra adanın büyük kısmının Rum kontrolü ve egemenliği altında olacağı gerçeği gözler önündedir. Bütün bunlar Kıbrıs Türk halkına egemenlik tanımamak; Türkiye’nin ise Kıbrıs’la ilgili etkin garantisinden vazgeçmesi demektir" diye konuştu.

Bilal Duman’ın konuşması, mitinge katılan gençler tarafından atılan ’Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır, Kıbrıs’ı satanı bizde satarız, her şey Vatan için" sloganları atıldı.

ISPARTA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 18:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?