5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta - Burdur arası 21 km olacak

Yıllardır konuşulan Burdur ile Isparta'nın arasında bulunan dağ yolunun genişletilme çalışmalarında sona gelindi. Çevre yolundan 52 kilometrelik mesafeyi 21 kilometreye düşüren yolun Ağustos ayı içinde genişletilerek hizmete açılması bekleniyor.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun ve Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek'in ikili görüşmeleri sonucu genişletilmesi kararlaştırılan dağ yolunda sona gelindi. Isparta kendi bölgesindeki 12 kilometrelik yolun yenilenmesini tamamlarken Burdur kısmında da çalışmalar hızla sürüyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan, yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. 2 İki valiliğinin ortak çalışmalarıyla devam eden dağ yolu genişletme çalışmalarının ağustos ayında biteceği müjdesini veren İl Özel İdaresi Yol-Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan, iki ile varış süresinin 20 dakikanın altına düşeceğini belirtti.

Yolun daha önceden 6 metre genişliğinde olduğunu ifade eden Çan, son çalışma ile birlikte bazı yerlerde 16 metre genişliğe ulaşıldığını bildirdi. En dar yerlerin bile 10 metre genişlikte olacağını vurgulayan Çan, "Daha önce bu yolda ortalama 40 kilometre hızla gidilebiliyordu. Biz yaptığımız çalışma ile genişleyen yolun eğimlerini de iyi ayarlayarak hızın 70-80'e çıkabilmesini sağladık." diye konuştu.

Dağ yolunun Burdur kısmında kalan yerde az bir çalışmalarının kaldığını, bazı virajların açılan yeni yollarla ortadan kaldırıldığını söyleyen Nuri Çan, "Çalışmalarımız sürse de yol ulaşıma açık. Çalışmalar tamamen bittiğinde bu yolun yıllardır kullanılan 52 kilometrelik otoyoldan daha fazla kullanılacağını düşünüyoruz. Ancak özellikle kamyon şoförlerinden bu yola aşırı tonajla çıkmamalarını istiyoruz. Dağda yol açmak, açılmış yolu asfaltlamak basit bir iş değil. Tüm ağır vasıta şoförlerinin bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz." dedi.

Vali Rasih Özbek de bu çalışmalar sonunda yıllardır konuşulan dağ yolu sorununun aşılacağını söyledi. Isparta Valisi Uzun ile birlikte adını kardeşlik yolu koydukları yerin iki şehir arasındaki birlikteliği artıracağına inandığını vurguladı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 18:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?