2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta: Başbakan Erdoğan'dan akaryakıta zam sinyali

eşi Emine Erdoğan ile birlikte Isparta’ya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Yatırım Anonim Şirketi (IYAŞ) tarafından yaptırılan Et Entegre Tesisleri’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin enflasyon ve büyüme hızındaki hedeflerini tutturduğunu, şu anda dünyada rekor seviyede artan petrol fiyatlarının, istikrarlı ekonomi sayesinde Türkiye’yi etkilemediğini ve olumsuz yönde etkilememesi için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.


Konuşmasında akaryakıt zammının sinyallerini de veren Başbakan, petrolün varilinin rekor bir artışla 44 dolara çıktığını, hükümet olarak bunu daha fazla sübvanse etmelerinin mümkün olmadığını ve bu artışı mecburen halka yansıtmak zorunda olduklarını ifade etti. Hükümet olarak ekonomik ve sosyal alanda yeni çalışmalar içinde olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, sosyal alanda geçen yıl alım gücü olmayan 1 milyon 200 bin aileye 700 bin ton kömür yardımı yapıldığını hatırlattı. Erdoğan, bu yıl bu rakamın 1.5 milyon aileye 1 milyon 200 bin ton kömür yardımı olarak hedeflendiğini dile getirerek, "Bu çalışma ile hem fakir ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor, hem yaklaşık 2 bin kamyoncu vatandaşımıza iş imkanı sağlanıyor hem de kömür ocakları hareketleniyor. Şu ana kadar 100 bin ton kömür doğu ve güneydoğu illerimizdeki ailelere ulaştırıldı bile" diye konuştu.


Eğitim alanında da çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, geçen yıl olduğu gibi ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin kitap ihtiyaçlarının, bu sene de karşılanacağı ve öğrencilerin kitaplarını okula geldikleri zaman sıralarının üzerinde bulacakları müjdesini verdi. Ekonomik alanda en önemli gelişmenin enflasyonla olan mücadele olduğunu kaydeden Erdoğan, yüzde 30’larda aldıkları enflasyon oranını yüzde 10’lu rakamlara çektiklerini, bu yıl hedeflenen yüzde 12 rakamını yakalayacaklarını söyledi.


Konuşmasında isim vermeden bazı medya kuruluşlarını da eleştiren Erdoğan, "Zaman zaman bazı sanal sıkıntılar doğurma gayreti içinde olanlar var. Bunlar başarıyı hazmedemeyenler. Hayatları böyle kurulmuş, bunu böyle devam ettirmek istiyorlar. Bizim tek derdimiz, halkımıza biraz daha hizmeti nasıl ulaştırabiliriz, nasıl daha rahat yaşatırız, nasıl mutlu ederiz, bunun gayreti içindeyiz. Halkımızın birbirine olan saygısını, sevgisini artırmak, dayanışma toplumu halinde geleceğe emin adımlarla yürümek için AB üyeliğinde son aşamaya geldik. İnşallah, bu yılın sonu itibarıyla AB’de müzakere süreciyle ilgili onayı alacağız. Türkiye aynı zamanda yabancı sermayenin de girdiği ülke olacaktır. Bu ayrı bir istihdam pazarı olacaktır. Türkiye dünya pazarlarıyla farklı bir şekilde buluşacaktır. AB ile ilgili elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, İnşallah neticesini de alacağız" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından Isparta Yatırım Anonim Şirketi (IYAŞ) tarafından yaptırılan Et Entegre Tesisleri’ni hizmete açtı. Erdoğan, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisleri’nin açılışını yapacak.

iha-ısparta
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 15:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?