2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta: Başkan Balaman: Balayı bitti artık araziye ineceğim

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, görevde bulunduğu 1 ayı değerlendirerek, "Balayı süresi bitti, artık araziye ineceğim ve hizmetleri yerinde inceleyeceğim" dedi.

Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, ilk olarak Halk Pazarı projesine değindi. Daha öce pazarla ilgili olarak yapılan projelerin birleştirileceğini kaydeden Balaman, halk pazarı konusunda meslek odaları temsilcileri, üniversite ve pazar esnafı ile görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Isparta’da kaçak su kullanım oranının çok fazla olduğunun altını çizen Başkan Balaman, "Bu yetimin hakkıdır. Yetimin hakkını yedirtmeyeceğim" dedi. Meskenlerin tek tek kontrolden geçirildiğini kaydeden Balaman, kaçak su kullananların belediyeye gelerek itirafta bulunmaları çağrısında bulundu. Kaçak su kullanan abonelere, müracaat etmeleri halinde ceza kesilmeyeceğini söyleyen Başkan Balaman aksi takdirde cezanın kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Balaman, "Yapılan kontrollerde Isparta’da, yüzde 35 oranında kaçak su kullanımı olduğu belirlendi. Bu oran, azımsanmayacak kadar büyük. Bu, yetimin, borcunu gününde ödeyen ve tüm Ispartalıların hakkıdır. Yetimin hakkını yedirtmeyeceğim. Balayı süresi bitti, artık araziye ineceğim ve hizmetleri yerinde inceleyeceğim" diye konuştu.

Belediyenin 2 trilyon lira civarında kira alacağının olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Belediyesi’nin geçmişte emlakçı dükkanı gibi çalıştığını iddia etti. Bugüne kadar kiracılardan hesap sorulmamış olmasını anlayamadığını ifade eden Başkan Balaman, aynı zamanda kirasını ödemeden ayrılanları kınadığını söyledi. Başkan Balaman ayrıca şu an için tüm kontratların tek tek incelendiğini ve kira borçlarının tahsiline başlanacağını açıkladı.

ISPARTA-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 18:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?