2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta: Süleyman Demirel Üniversitesi 40 bin öğrencisine sigorta yaptırıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ,40 bin öğrencisini hayat sigortası yaptırmak üzere harekete geçti.

Rektör Prof Dr. Lütfi Çakmakçı’dan edinilen bilgiye göre, sigortaya ödenecek paranın tamamı üniversite tarafından karşılanacak. Her yıl başında ise yeni kayıt olan öğrenciler de sisteme dahil edilecek. Sigorta, ölüm anında her öğrenci için 10 milyar, sürekli sakatlık halinde 10 milyar ve tedavi başına 200 milyon lira ödeyecek. Bunun yanında diğer bir takım medikal hizmetler ve sigortanın diğer yardımcı hizmetleri de sigorta kapsamına dahil edilecek.

Rektör Prof Dr. Lütfi Çakmakçı, Türkiye’de öğrencilerini hayat sigortası yaptıran ilk üniversitelerden biri olmayı hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda ilk olarak SDÜ’ye bağlı fakülte ve yüksek okullarda öğrenim gören 40 bine yakın öğrencinin, anlaşma sağlanan bir banka tarafından hayat sigortası ile sigortalanacağını söyledi.

Rektör Çakmakçı, "Geçtiğimiz yıllarda öğrencilerimizi trafik kazasında kaybettik. Kimse sahip çıkmadı. Biz de üniversite olarak gücümüzün yettiğince sahip çıkabildik. Ama bir sigorta sistemi olsaydı bu çocukların ailelerine de destek olunabilirdi" dedi.

ISPARTA-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 00:00:09
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali cetin bayhan IP: 194.27.40.xxx Tarih : 19.01.2004 16:39:02
sayın rektörüm bu girişiminizi destekliyor ve başarılar diliyorum ayrıca ıspartamıza ikinci üniversite açmanın yolu ne ise ona başvurmanızı canı gönülden istiyorum selamlarımla ali çetin bayhan zonguldak karaelmas üniversitesi tıp fakültesi dekanlığı fakülte sekreteri