2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta: Süleyman Demirel Üniversitesine ek hastane

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Namık Delibaş, hastanenin gün geçtikçe hasta kapasitesinin arttığına ve mevcut binanın yetersiz gelmeye başladığına dikkat çekerek, 100 yataklı ek hastane projesinin hazırlık çalışmalarına başladığını söyledi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın da projeye destek verdiğini açıklayan Başhekim Prof. Dr. Delibaş, "Tıp Fakültesi Hastanesi Isparta’nın ihtiyaçlarını karşılıyor, fakat bölgelerden gelen hastalarda oluyor. Gün geçtikçe gelişiyoruz. Hasta kapasitesi ilk kurulduğu yıllara göre yüzde 100 artış gösterdi. Şimdilik ek hastaneyi 100 yataklı olarak düşündük. Hastanın ve hastane personelinin rahat etmesi için kapasitenin genişlemesi şart. Proje çalışmalarımıza başladık, proje tamamlandıktan sonra hastanenin inşaatına geçilir. İnşallah önümüzdeki yıl ek binaya kavuşuruz" dedi.


Acil Servis kapasitesini genişletme çalışmalarına da başladıklarını belirten Başhekim Prof. Dr. Namık Delibaş, "Acil Servis’e yeni cihazlar aldık. Burada ek olarak hasta takip ünitesi kurulacak. Gelen hastalar bir süre takip altında tutulduktan sonra servislere çıkartılacak" diye konuştu.

ISPARTA (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 11:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?