2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta: Tekno Kent ile kaliteli üretim sağlanacak

Konu hakkında bilgi veren SDÜ Tekno Kent Proje Sorumlusu Yard. Doç. Dr. Murat Dulupçu, Tekno Kent Projesi’ne dahil olan firmaların büyük avantajlardan yararlanacağının altını çizdi. Aranan tek şartın yapılan faaliyetlerin teknolojik ve AR-GE nitelikli olması gerektiğini vurgulayan Dulupçu, böylece sanayicinin yolunun açılacağını kaydetti.

Tekno Kent Bölgesi’nde yer alan sanayici firmaların 2013 yılı sonuna kadar kurumlar vergisinden muaf tutulacağını belirten Yard. Doç. Dr. Dulupçu, projenin özünü ’sanayiciyi kalitesi yüksek ürünler üretmeye teşvik etmek’ olarak açıkladı. Projeye üniversite cephesinden bakıldığında akademik personelin kendi birimlerini araştırmalarının sanayiciyle paylaşabileceği bir platformun oluşacağını kaydeden Tekno Kent Projesi Sorumlusu Yard. Doç. Dr. Dulupçu, "Bu bağlamda 3 temel alanda faaliyet gösterilecek.

Tıbbi Teknoloji, Zirai Teknoloji, Bilgisayar ve Mühendislik. Bu proje Isparta ve Göller Bölgesi’nin projesi. Şu anda proje Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na müracaat aşamasında. Biz bu projenin hayata geçirilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarından destek bekliyoruz. Isparta sanayisi araştırma ve geliştirmeye yönlendirilip, daha fazla iş daha fazla istihdam sağlanacak. Yıl sonuna kadar çalışmalar sona erecek" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 10:23:15
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 17:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?