2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta Barosu: Ekonomik sıkıntı şidde sebebi

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından yapılan incelemede Isparta'da artış gösteren aile içi şiddetin daha çok ekonomik nedenlerden ötürü meydana geldiği belirlendi.


Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Hesna Şener Özgürler, eşleri tarafından şiddete maruz kalan kadın ve çocukların sayısında hızlı bir artış yaşandığına dikkati çekerek, şiddete maruz kalarak Baro'ya başvuranların çoğunlukla kadın olduğuna işaret etti.


Özgürler, aile içi şiddete maruz kalan kadınların sinirleri yatıştıktan sonra şikayetlerini geri aldıklarını ifade etti. Ancak kadınların daha sonra tekrar kendilerine başvurduğunu kaydeden Özgürler, bu durumun bu şekilde devam ettiğini söyledi. Özgürler, "Şiddete maruz kalanların mağduriyetine inanırsak, gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra adli yardım da yapılıyor. Fakat bizim bir problemimiz var. Bayanlarımız sinirleri geçince şikayet dilekçelerini geri alıyorlar. Daha sonra aynı şiddeti görünce tekrar şikayette bulunuyorlar. Bu böyle sürüp gidiyor" dedi.


Aile içi şiddete neden olan konunun daha çok ekonomik sıkıntı olduğunu belirten Özgürler, bunu işsizlik, geçimsizlik, ailelerin müdahalesi ve alkol gibi durumların takip ettiğini söyledi.
Özgürler, boşanma sebeplerinin başında aile içi şiddetin geldiğini kaydetti.


Öte yandan 2004 yılının ilk dört ayında Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 80 boşanma davası görüşüldüğü belirtildi.

ISPARTA - İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 23:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sonnur tekin IP: 78.165.181.xxx Tarih : 16.03.2009 11:42:05

 karşısındaki erkeği yalnız görüp Konumunu, kariyerini, kadınlığını, insanları ikna etme gücünü kullanarak sahte göz yaşları ile cevresini etkileyerek menfaati için  erkeği rezil ve linç etmeye çalışan kadınlar için ne düşünüyorsunuz..