3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Isparta basınında 'pankart' skandalı!

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın göreve gelişinin yıldönümü dolayısıyla 21 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen gecede asılan pankart krize neden oldu.

Süleyman Demirel Kongre Sarayı’nda düzenlenen gecede salona asılan "Başarılarınızın devamını dileriz. Isparta Gazetecileri" yazılı pankart yerel basında tepkilere neden oldu.

Isparta Belediyesi’nin "Belediye başkanımızla ilgili siz de bir temennide bulunabilir misiniz? Pankartın ücretini biz vereceğiz" talebi üzerine Gazeteciler Dermeği, söz konusu pankartın yazılmasına izin verdi. Bu durumdan haberdar edilmedikleri gerekçesiyle tepki gösteren çok sayıda gazeteci, Isparta Gazeteciler Derneği’nden istifa etti.

Olayı yerel gazetelerden Akdeniz, Manşet, Gündem ve Çözüm manşetine taşırken, olaya ’Utanç Abidesi’ olarak köşe yazılarında yer veren gazeteciler, bunun gazeteci etiğine yakışmadığını ve dernekten özür beklediklerini belirtti. Akdeniz Gazetesi Sorumlu Müdürü Çetin Keskinpala da, köşe yazısında olaya "Bu pankarta bizim itirazımız var" başlığıyla yer verdi. Pankartın son derece üzücü olduğunu belirten Keskinpala, bu durumun gazetelerin nereye gittiğinin gözler önüne serilmesine vesile olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 15:15:26
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 15:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?