30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta beyaza büründü

ISPARTA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Isparta merkezi ve ilçeleri kar yağışıyla beyaza büründü. Merkezde kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaşırken yüksek kesimlerde kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu.

Isparta'da sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı şehir merkezi ve ilçelerinde etkili oldu. Kent merkezin de kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaşırken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 80 santimetreyi bulduğu bildirildi. Kar yağışı nedeniyle merkezde ulaşımda aksama yaşanırken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Isparta Belediyesi ekipleri de kar yağışı nedeniyle tuzluma ve kar kürüme çalışmalarını ara vermeden sürdürdü. Sabah uyandıklarında Isparta'yı beyaz örtü içerisinde gören araç

sürücüleri zincir takmayı ihmal etmedi. Kar yağışı en çok çocukları mutlu etti. Kartopu oynayıp kardan adam yapan çocuklar karın sevincini doyasıya yaşadı.

Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan Yıldız, kar yağışının yerini yağmura bırakacağını söyledi. Yıldız, önümüzdeki 3 gün içinde hava sıcaklığının da 2-3 derece artarak yağmur yağışının devam edeceğini bildirdi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde de çok sayıda araç trafikte kalırken kar kürüyen belediye ekipleri ellerindeki kürekleri bırakarak yolda kalan araçları itti.

ISPARTA BEYAZA BÜRÜNDÜ
ISPARTA BEYAZA BÜRÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 17:40:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 17:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?