5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta-Burdur arası beton yol olacak

Isparta İl Özel İdaresi, Burdur’la mesafeyi kısaltan dağ yolunda Türkiye’de örneği 2 tane olan beton yol çalışması yapacak.

Isparta Valiliği ile Burdur Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında bakıma alınan Gelincik Köyü güzergahındaki dağ yolunda Türkiye’de enderi çok fazla olmayan bir uygulama gerçekleştirilecek. Türkiye’de şu ana kadar 2 yol ağında uygulanan borlu çimento karışımı malzemeden elde edilen beton yol düzenlemesi Bor Enstitüsü’nün Ar-Ge çalışması kapsamında Isparta’da da uygulanacak. İl Özel İdaresi, Burdur bağlantılı 16 kilometrelik yolu beton yol haline getirecek.

İl Özel idaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, bor madeni ile çimento karışımından elde edilen beton yol uygulamasının Türkiye’de sadece 2 yerde olduğu söyledi. Yıldırım, Türkiye Bor Enstitüsü’nün (BOREM) bu konuda bir Ar-Ge çalışması başlattığını belirterek, bu çalışma kapsamına Isparta’nın da dahil ettirildiğini söyledi. 16 kilometrelik yolda uygulanacak beton yol çalışmasına BOREM’in de destek olacağını kaydeden Yıldırım, “Isparta’da ilk defa hatta bölgede ilk defa beton yol çalışması yapacağız. Bu yolu seçmemizin neden ise, eski Burdur yolunun İl Özel İdaresi ağında olup da en fazla kullanılan yol olmasıdır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 09:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?