5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta Çin'e öfke kustu

Çin Hükümeti'nin Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine karşı başlattığı katliama karşı tepkiler büyüyor. Ülkü Ocakları Isparta Şubesi katliamı protesto ederek Çin mallarını boykot çağrısı yaptı.

Ülkü Ocakları Isparta Şubesi'nin Türk soykırımı yapan Çin Hükümeti'ne yönelik protesto gösterisi Belediye İşhanı önünde gerçekleştirildi. MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, MHP İl Başkan Vekili İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Alparslan Ekinci, belediye başkanları, partililer, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı protesto gösterisinde ülkücü gençlerin Çin aleyhine açtığı pankart, bayrak ve afişler dikkat çekti.

Ülkü Ocakları Isparta Şube Başkanı Aziz Şencan, Doğu Türkistan'da yaşayan Türklerin planlı bir şekilde yok edilmek istendiğini dile getirdi. Bu planın 5 Temmuz tarihinden itibaren devlet politikası haline getirildiğini ve dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapıldığını kaydeden Şencan, "Sürekli insan haklarından dem vuran ve demokrasi havariliğine soyunan başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyu bu vahşete seyirci kalmaktadır. Zaten Türk'e yapılan her zulmü mubah gördükleri için onlardan bu konuda duyarlılık göstermelerini beklememiz yanlış olur. Ancak kanı, dili, dini, töresi bir kardeşimiz olan Doğu Türkistanlılara sahip çıkması gereken Türkiye Cumhuriyeti devletidir" dedi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da, Türk milletinin 5 bin yıllık dünya tarihinde dünyanın her coğrafyasında var olmuş ve medeniyet kurmuş bir milletin evlatları olduğunu söyledi. Korkmaz, "Kardeşlerimize katliam yapılıyor. 1000-1500 soydaşımız katledildi. Buna seyirci kalamayız" şeklinde konuştu.

Ülkücülerin protesto gösterisi Doğu Türkmenistan'da öldürülenler için dua edilmesinin ardından sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?