5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta dışına ihale yok!

Isparta Belediyesi Satın Alma Müdürlüğü’nün çalışma sisteminde köklü değişikliğe gidildi. Artık Belediye, sadece Isparta’daki firmalardan hizmet ve mal satın alacak. Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bütün ihalelerde satın alımları Isparta sınırları içerisinde yapacaklarını söyledi.

Bundan böyle Belediye’nin parasının İstanbul’a Hanya’ya, Konya’ya gitmeyeceğini kaydeden Başkan Günaydın, “Artık dışarıdan mal ve hizmet satın alımında tamamen iç piyasaya yöneldik. Bu bağlamda Satın Alma Müdürlüğü’nün çalışma sisteminde yeniden bir yapılanmaya gittik ve bu yapılanma oluştu. Bütün alımlar bundan böyle iç piyasadan yapılacak. Örneğin Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün 240 bin TL’lik satın alımı var. Biz bunu 3’e bölerek, Isparta’da 3 firmaya 80 bin TL’den vereceğiz. Herkesten tekli alınacak. Kimseye tolerans tanınmayacak. Böylece şeffaf bir satın alma yöntemiyle hareket edilecek. Amacımız Isparta esnafının biraz olsa soluk almasını sağlamak” diye konuştu.

GAZI ÜRETİMDE KULLANABİLİRİZ
Yakarören’de kapatılan kuyudan çıkan gazla ilgili Belediye’nin ne yapacağına ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Günaydın, buranın üretime kazandırılması için çaba göstereceklerini söyledi. Konuyla ilgili Belediye’den bir heyetin Enerji Bakanlığı’na gittiğini ve Bakanlıktan rapor istediğini belirten Günaydın, şunları söyledi:

“Ben de SDÜ’den bir uzmanla görüştüm. Buradan çıkan gazın üretimde kullanılmasının mümkün olabileceği yönünde fikir aldım. Eğer bu gaza ekonomik değer kazandırmak mümkünse ciddi anlamda konuyu ele alırız. Ancak bu konuda hiç umut yoksa o halde kapatmaktan yanayız. Ayrıca bu kuyuda yapılan sondajlama çalışmaları için ödenmeyen para nedeniyle haciz geldiğini biliyoruz. Bu konuyu da acilen çözeceğiz” dedi.

AĞAÇSIZ YER KALMAYACAK
Önümüzdeki ağaç dikimi sezonundan itibaren ağaçlandırmaya büyük önem vereceğini kaydeden Başkan Günaydın, “Ağaçlandırma Müdürlüğü kuracağız. Bu yıl sezonu kaçırdık. Onun çini bu çalışmaları rahat rahat yapabiliriz. Türkiye’de nüfusu başına 1.5 ağacı olan bir başka il yok. Ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem vereceğiz. Böcüzade Parkı yeniden ağaçlandırılacak. Kent ağaçlandırma bölgeleri oluşturulacak, yeni mahalleler de ağaçlandırma çalışmalarına hız verilecek. Hatta tepe yamaçları bile ağaçlandırılacak. Geçen dönemde 200 bin ağaç dikmiştik. Şimdi bir 200 bin daha ağaç dikiyoruz. Böylece Isparta’da yaşayan herkesin 3 ağacı olacak” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 21:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?