2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta Halısı Guinnes'e aday

Isparta Valiliği, bu yıl 5.'si yapılacak Uluslararası Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali'nde "dünyanın en uzun halı yoluyla" Guiness rekorlar kitabına başvurdu.
Isparta Valisi İsa Parlak, Uluslararası Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali'nin en ilginç projesi olan "halı yolu" için vatandaş katkısı gerektiğini söyledi. Vali Parlak, Isparta-Eğirdir Karayolu üzerinde vatandaşların evlerinden vereceği halılarla kırılması planlanan dünya rekoru için Guiness'in Türkiye temsilciliğine başvurulduğunu ifade etti.
4-6 Haziran 2004 tarihinde yapılacak olan 5. Uluslararası Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali'nin Isparta'nın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirten Vali Parlak, dünyanın en uzun halısıyla medyanın ilgisini çekeceklerini kaydetti.
Ayrıca festivalde "Miss Rose Gül Güzeli Yarışması", öğrencilerin kortej geçişi, "Amatör Ses Yarışması" ve birbirinden güzel etkinliklerin düzenleneceği belirtildi. Valilik ve belediye işbirliğinde gerçekleştirilecek festival için özel bir komite oluşturuldu. Isparta'yı "Önce Türkiye sonra Dünya tanıyacak" sloganlı bu festivalle hem kültür hem de turizm alanında adını duyurmak istiyor
ESİN ŞAHİN - ISPARTA (İHA)
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2004 Cuma 00:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?