30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta kar bekliyor

ISPARTA’YA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi, kara hasret kaldı. Birinci telesiyejin bulunduğu noktada kar kalınlığı 4 santim, 2. telesiyejin üst taraflarında ise kar kalınlığı 24 santim.

Henüz beklenen düzeyde kar yağmayan Davraz Kayak Merkezi’nde 1. telesiyejin bulunduğu noktada kar kalınlığı 4 santim, 2. telesiyejin üst taraflarında ise kar kalınlığı 24 santim. Ancak buralarda kayak yapma imkanı oldukça zor. Kayak ise sadece 2. telesiyejin bir üst noktasındaki mavi pistte sınırlı olarak yapılabiliyor. Vali Ali Haydar Öner, bu sorunun sadece Isparta’da değil, tüm kayak merkezlerinde yaşandığını dile getirerek, “Bu konuda mahzunuz” dedi. Davraz’da var olan karın kayak için cazip olmadığını belirten Öner, zirve denilen kısımlarda kayak yapılabildiğini ancak bunun da sınırlı olduğunu söyledi. Kar yağışının bir doğa olayı olduğunu anımsatan Vali Öner, “Şu anda yaptığımız tek şey ‘Yağdır Mevla’m kar’ demek ve karın yağmasını beklemek” dedi.

SUNİ KAR ÇÖZÜM OLMAZ

Suni karın Davraz için çözüm olmadığını anlatan Vali Öner, “Suni kar aracımız var ama bunu yapmak için de iklim koşullarının elverişli olması gerekiyor. Davraz’da hava sıcaklığının sürekli eksi derecelerde olmalı. Ayrıca taşıma suyla değirmen dönmez” diye konuştu.

ISPARTA’YA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 10:04:00
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 10:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?