6
Mayıs
2024
Pazertesi
ISPARTA

Isparta kara teslim

Isparta'da, özellikle kent merkezinde etkili olan kar yağışı hayatı felç etti.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner yoğun kar yağışı nedeniyle Isparta merkezde okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Milli eğitimi kar yağışı nedeniyle arayan ilçe müdürlerine 'okulları tatil edin' uyarısında bulunduklarını kaydeden Caner, "Olumsuz bir durum olmazsa eğitim öğretim yarın devam edecek" diye konuştu.

Vali Memduh Oğuz da okulların tatil edilmesiyle ilgili olarak kaymakamlara yetki verdiğini belirtip "Yağışa göre kaymakamlarımız karar verecekler" dedi.

TRAFİK FELÇ OLDU

Şehir merkezinde ana arterler trafiğe kapandı. Yola zincirsiz çıkan araçlar etraftakilerin yardımıyla kara saplanmaktan kurtarıldı. Okullar mesai saati içerisinde tatil edilince öğrenciler duraklarda mahsur kaldı.

Okul servisleri zincirsiz yola çıktıkları için öğrencileri alamadı. Kapalı yollar nedeniyle otobüs seferleri durunca mahallelere ulaşım sağlanamaz oldu.Trafikte mahsur kalan araçların yardımına Toplum Destekli Polis Merkezi memurları koştu. Ekipler yolu açtı. Belediye ekipleri ana arterlerde tuzlama çalışması yaptı.

Isparta'yı Ankara, İstanbul ve İzmir'e bağlayan karayolunda ise Göltaş rampasındaki yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın durduğu öğrenildi. Polisler bu istikamete sefer yapacak yolcu otobüsü firmalarını uyardı. Rampalarda karayolları ekiplerinin çalışmalara devam ettiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 18:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?