30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta yangınla mücadeleye hazır

ISPARTA YANGINLA MÜCADELEYE HAZIR

Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, orman yangınlarının yüzde 85’inin insan, yüzde 9’unun yıldırım, yüzde 4’ünün enerji nakil hattı ve yüzde 2’sinin ise trafik ve benzeri sebeplerden kaynaklandığını belirtti.

2010 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda sunum yapan Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, orman yangınlarının genellikle yaz aylarında çıktığına dikkat çekti. Bahar, “1 Mayıs tarihi itibariyle başlayacak olan yangın sezonunda, 56 kişi gözetleme kulelerinde, 30 kişi haberleşmede ve 320 kişi de yangın söndürme ekiplerinde olmak üzere toplam 406 işçi ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Ekiplerimiz 38 arazöz, 5 ilk müdahale aracı, 6 su nakil aracı, 4 pompalı su tankı, 4 dozer, 5 greyder, 2 treyler ve 60 hizmet aracı olmak üzere toplam 124 araç ile çalışmalarını yürütecekler” diye konuştu.

37 NOKTADA YANGIN

2009 yılında çıkan orman yangınlarına değinen Mehmet Bahar, “2009 yılı içerisinde Bölge Müdürlüğümüz hudutlarında 76 yangında 38 bin 696 hektar alanlık orman yandı. Aynı dönem içerisinde Isparta’da 37 orman yangınında 25 bin 746 hektar ormanlık alan yanmıştır” bilgisini verdi

ISPARTA OLARAK BAHANEMİZ YOK

Vali Ali Haydar Öner başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı İzzet Ecan, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tamer Acartürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Isparta’da bir önceki yıla göre orman yangını sayısının ve alanının azalmasının takdire değer olduğunu ifade eden Vali Öner,”Küresel ısınmayla paralel olarak yangınlarda artışlar olabilir. Sahip olduğumuz imkan ve kaynakları hızlı haberleşme ve etkin müdahaleyle kamu yararına kullanmak durumundayız. Isparta olarak fazla bahanemiz yok, her türlü kuruluşumuz var, her türlü yangın söndürme ekibimiz var, yeterli personelimiz var. İhtiyaç halinde kısa sürede takviye gelecek çevre kuvvetler var. Ama yinede çok yönlü bir değerlendirmeyle bunları karara dönüştürerek, gereken eğitimleri zamanında vermek, gereken önlemleri zamanında almak ve ihtiyaç halinde de derhal müdahale ederek kısa sürede kontrol altına almak için çalışmalar yürütmekteyiz”şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:29:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 11:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?